28 april is de brakke dag na een oerhollandse Koningsdag, maar ook de dag dat de FHM500, de jaarlijkse lijst van FHM (For Him Magazine) met de vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland, van start gaat. Uiteraard al een moment om naar uit te kijken, maar Kim Feenstra doet daar een schepje bij op.

Jaarlijkse FHM500-verkiezing

De 2022 editie van de FHM-verkiezing staat in het teken van het maatschappelijke thema ‘Women in Control’. Ze willen hiermee de nadruk leggen dat vrouwen de controle hebben over wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze dat willen – zonder lastig gevallen te worden.  “Juist in een tijd waarin seksistisch gedrag wordt bestreden en de veiligheid van vrouwen onder een vergrootglas ligt, is dit thema actueler dan ooit”, volgens FHM.

In samenwerking met de vaste partner TABAC Fragrances viert FHM voor het zevende jaar op rij, zoals zij het noemen,”de vrouwelijke schoonheid”. Hoofdredacteur Chris Riemens vertelt: ‘’Niet om vrouwen neer te zetten als lustobject, maar omdat ze prachtige, krachtige, lieve en fijne wezens zijn die voor een blosje zorgen op de wangen van het leven. En dat zij zichzelf op zo’n weergaloze wijze willen laten portretteren in de FHM500, dat moeten we vooral ontzettend blijven koesteren.’’

FHM500 en All Time Favorite Kim Feenstra

In de voorgaande  jaren werd de FHM500-campagne afgetrapt met onder meer Katja Schuurman, Yolanthe Cabau en Victoria Koblenko, terwijl dit jaar Kim Feenstra door middel van een “prikkelende fotoshoot” mannelijk Nederland warm moet maken voor de verkiezing.

Deze keuze komt niet geheel uit de lucht vallen, want FHM en Feenstra onderhouden al járen een connectie met elkaar. Zo stond ze op de honderdste editie van het tijdschrift en werd ze 2016 gekroond tot Mooiste Vrouw van Nederland.

“FHM en ik hebben een bijzondere band met elkaar. Toen ik nog wat jonger was, keek ik best wel op naar FHM. ‘Als je in dat blad staat, dan heb je het als bekende vrouw in Nederland gemaakt. Dan word je gezien als een zelfverzekerde, stoere en sexy vrouw”, aldus Feenstra. “Misschien dat ik in een andere league zou vallen omdat ik nu moeder ben, maar ik ben blij dat ik er nog steeds toe doe.”

De fotoshoot is te bewonderen in de nieuwe FHM500, maar hieronder alvast een voorproefje in de vorm van een video. Bestel de FHM500 vast via deze link.