Gregory van der Wiel heeft het goed voor elkaar. De geboren Amsterdammer heeft een prima voetbalcarrière achter de rug bij meerdere topclubs en heeft zich vervolgens op het ondernemen gestort.

Voetbalcarrière Gregory van der Wiel

Van der Wiel begon zijn carrière als 17-jarige in zijn geboortestad bij Ajax Amsterdam. Hij maakte zijn debuut in 2007 tegen FC Twente waar hij de legendarische Jaap Stam mocht vervangen die geblesseerd uitviel en verliet zijn jeugdclub in 2012 waar hij in totaal 5 prijzen pakte.

Vervolgens maakte hij een droom-overstap naar het toen al grote Paris Saint Germain, waar hij samen met niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic en David Beckham speelde. Hier heeft hij het ook erg naar zijn zin gehad als vaste rechtsback en dat heeft hem van 2012-2016 aan de club verbonden gehouden.

Gregory Van der Wiel

Uiteraard mogen we ook niet vergeten dat hij onderdeel was van het legendarische Nederlands elftal uit 2010. In de toch wel pijnlijke finale tegen Spanje begon hij in de startende elf met bijvoorbeeld Wesley Sneijder en invaller Eljero Elia. Aan die laatstgenoemde heeft Gregory van der Wiel een hoop gehad op het gebied van ondernemen.

Ondernemingen van Gregory van der Wiel

Dankzij hem heeft hij in 2013 een investering van wel € 250.000 in het succesvolle BALR. gestopt. Officieel is het van ex -voetballer Demy de Zeeuw, maar zonder de financiële ondersteuning van Elia en Van der Wiel was het nooit zo groot geweest als dat het nu is. In 2018 verkocht hij zijn aandelen. Quote schreef dat hij 2000% winst heeft gemaakt op zijn investering, dus reken maar uit.

Op één investering teren is ook niet de slimste keuze die je kan maken, dus besloot hij samen met zijn goede vriend en zakenpartner, Funs Jacobs, iets op te zetten. Samen hebben zij Block Party opgericht, waarmee ze investeren in verschillende marketingplatformen waar ze potentie in zien.

Ook investeert hij in het grootste E-sports team ter wereld, FaZe Clan, en nog een hele waslijst aan andere ondernemingen. Deze zijn grotendeels te bekijken op zijn LinkedIn-profiel.

Dubbele winst op zijn woning in Amstelveen

In 2015 kocht de rechtsback van zijn PSG-geld een prachtige vrijstaande villa in Amstelveen. Met de huisprijzen van tegenwoordig is verlies maken haast onmogelijk. Terwijl de Amsterdammer de woning voor € 1,35 miljoen op de kop heeft getikt, maar hij er graag bijna het dubbele voor vangen: € 2.395.000.

De oprit is ruim genoeg om meerdere auto’s te parkeren en het hoofdverblijf op het perceel van bijna 400 vierkante meter beschikt over vijf ruime slaapkamers en vier badkamers die in verbinding staan met de slaapkamers. De master bedroom springt er met kop en schouders bovenuit vanwege de grote inloopkast en de indirecte verbinding met een ruime inloopdouche en sauna (zie foto hierboven).

Verder wordt het huis kaal afgeleverd, dus het is aan de nieuwe eigenaar om er wat moois van te maken. Bekijk hier de van de woning van Gregory van der Wiel op Funda.