Deze woning in Haarlem was vóór de renovatie een tien in een dozijn-woning, maar erna barst het van de stijlvolle interieurkeuzes. Ook de gevel is flink gemoderniseerd wat al met al voor de vorige bewoners inhoudt dat ze er stukken meer voor kunnen vragen. Inderdaad vorige, want het pand werd op 10 maart op Funda geplaatst en is op 19 maart alweer verkocht.

Woningrenovatie in Haarlem resulteert in winst

De eengezinswoning bestond voorheen uit flauwe muren, bruin meubilair en er was weinig sfeer te bespeuren. Totdat de eigenaren besloten om de woning nagenoeg volledig te renoveren. Het huis oogt vandaag de dag aanzienlijk warmer, heeft een vissgraatvloer en ook de tuin is onder handen genomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Funda Makeovers (@fundamakeovers)

Verder beschikt de hoekwoning nog altijd over een eigen oprit, een voor- en achtertuin met achterom en is gelegen in een kindvriendelijke woonomgeving genaamd ‘De Krim’. Oorspronkelijk besloeg het pand een woonoppervlak van 103 m², maar na de renovatie is er ruimte bijgekomen en komt het totaal neer op 158 m².

Haarlem

De open woonkeuken wordt vergezeld door een kookeiland met inbouwapparatuur en een “robuuste uitstraling door het betonnen werkblad.” Aan de andere kant van de woonkamer is een achterpui volledig in glas uitgevoerd en beschikt over een tweetal openslaande deuren om doorgang te bieden naar de tuin met een houten vlonderterras en grasgazonnetje.

Haarlem

Op de eerste verdieping is een moderne marmerlook badkamer aangelegd die is voorzien van een ligbad, inloopdouche en dubbele wasbak. Een trap op en we vinden de tweede badkamer en een slaapkamer om het totaal op vier te brengen.

Het verkoopbord op Van Diemenlaan 9 is ondertussen dus al uit de tuin gehaald, want de woning op het perceel van 237 m² is aan de man gebracht. Of er daadwerkelijk 9 ton voor is betaald, of zelfs meer, is onduidelijk. Het is in ieder geval aanzienlijk hoger dan de originele prijs. Zie hier de advertentie op Funda.