Je auto verliezen is vrij gemakkelijk door het gaspedaal in te drukken, maar een jacht zou je niet zo snel kwijt kunnen raken, toch? Nou, als de Amerikaanse Autoriteiten eisen dat het jacht moet worden onderzocht, twijfelen de Spaanse autoriteiten geen moment en ben je hem kwijt. Jacht Tango werd in beslag genomen in de buurt van Palma de Mallorca. Deze operatie was de eerste keer dat de Spaanse FBI op advies van de Amerikanen te werk gingen.

Nederlands jacht in Spanje in beslag genomen

De Spaanse politie meldde dat het jacht in beslag is genomen als onderdeel van onderzoek naar “fraude, witwassen van geld en valse documenten.” Deze middelen zouden worden gebruikt om de identiteit van het jacht te verbergen, zoals wel vaker gebeurt bij jachten.

Nederlands jacht

Uiteindelijk werden deze verdenkingen realiteit nadat er daadwerkelijk onderzoek was gedaan naar het jacht. De eigenaar van het jacht, Viktor Vekselberg, kocht het Nederlandse jacht van 77 meter van FeadShip voor circa € 110 miljoen. Forbes schat zijn vermogen op $ 5,8 miljard. Een bekende uitspraak van hem is: “Rijk zijn betekent voor mij in de eerste plaats verantwoordelijk zijn. Geld is moeilijk te verdienen, maar nog moeilijker om het goed te beheren.”

Wat heeft het jacht te bieden?

Het jacht biedt plek voor veertien medepassagiers in zeven passagiershutten. Uiteraard is de bemanning ook van belang, voor hen zijn er 22 plekken beschikbaar. De accommodatie voor in totaal twaalf gasten bevindt zich op het hoofddek, terwijl vermogende eigenaar van het superjacht ontspant op een geheel eigen dek die opgevuld is met een ontspannend zitgedeelte en een aparte studeerkamer.

Andere geweldige faciliteiten aan boord zijn luxe zwembaden met massagestralen, een schoonheidssalon, een openluchtbioscoop en een ruim zonnedek. We kunnen na deze opsomming wel concluderen dat het Nederlandse scheepswerf een meesterwerk in elkaar heeft gezet.

In de video hierboven kan je zien hoe de Spaanse politie het Nederlands jacht in beslag neemt.