Wanneer supercars op zichzelf niet genoeg meer opvallen proberen uitslovers pronken door unieke nummerplaten aan te schaffen. Zo betaalde een 23-jarige in Abu Dhabi $ 2,64 miljoen voor een speciale nummerplaat en kan je in Monaco een Lamborghini Aventador SVJ Roadster van een Qatarees met het kenteken ‘123’ aantreffen ter waarde van € 10 miljoen.

Liefdadigheidsveiling van nummerplaat in Dubai

Het lijkt dus vooral een trend in het Midden-Oosten te zijn, want in Dubai is een kentekenplaat voor maar liefst $ 9,5 miljoen verkocht op een liefdadigheidsveiling in Dubai.

Nummerplaat Dubai

De driecijferige nummerplaat ‘A88’ maakte deel uit van de ‘Most Noble Numbers‘-veiling, net als nog drie andere driecijferige nummerplaten die voor het oprapen lagen: F55, V66 en Y66. Die drie werden afgehamerd voor respectievelijk $ 1,08 miljoen, $ 1,08 miljoen en $ 1,03 miljoen, terwijl ‘A88’ dus bijna voor negen keer zoveel als de anderen werd gekocht.

De in totaal $ 14,4 miljoen aan opbrengsten wordt overgemaakt aan het One Billion Meals-initiatief om de armen van voedsel te voorzien, aldus Arab News. “De veiling ondersteunt de humanitaire doelen van het 1 miljard maaltijden-initiatief, dat ernaar streeft een miljard berichten van hoop en solidariteit uit de VAE te sturen naar mensen in nood over de hele wereld – vooral in een tijd waarin voedselprijzen wereldwijd stijgen en honger meer dreigt dan 800 miljoen mensen.”

Op twee na duurste kentekenplaat ter wereld

Die AED 35 miljoen, omgerekend $ 9,5 miljoen, is een nieuw record, overstemd het oude record met $ 500.000 en is de op twee na duurste kentekenplaat ter wereld (duurste werd gekocht voor $ 14,800.000). Eerder dit jaar kocht Abu Sabah, ofwel Balvinder Sahni, één van de vele miljonairs die Dubai rijk is, de duurste kentekenplaat voor $ 9 miljoen nadat hij was weggestuurd bij een hotel omdat zijn nummerplaat “niet mooi genoeg” was.