Deze monumentale herenwoning, volgens de makelaar “onder fraaie architectuur gebouwd”, is gelegen in het centrum van het Noord-Brabanste Best. Momenteel verkeerd het niet in de allerbeste staat. Daarbij werden de eerste stenen tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegd en sindsdien is het meeste op het perceel van 425 m2 eigenlijk nooit meer opgeknapt.

Opknapper in Best

De villa met 600 m2 aan woonruimte ligt tevens dichtbij Eindhoven en is verdeeld over vijf woonlagen, met onder meer een souterrain. Als we vandaar uit de rustieke trap en naar boven volgen, langs de glas-in-loodramen, komen we uit op de begane grond. Deze beschikt over een woonkamer, gastensuite, twee lege kamers, waar de eigenaar zelf iets voor moet bedenken, een grote keuken met bijkeukentje en nog een badkamer.

Best opknapper

De tweede verdieping beschikt over vier ruime kamers die nog helemaal leegstaan. Officieel staat aangegeven dat er maar vijf slaapkamers zijn, maar met alle ruimte kan je hier met enige moeite vast het dubbele van maken. De twee badkamers op deze verdieping staan er daarentegen wel al. Vervolgens wordt de derde verdieping gebruikt als opbergzolder en kan bereikt worden middels zo’n typisch ouderwetste uitrollende ladder.

Achtertuin en buitenkant

Aan de buitenkant verkeren de kozijnen niet in de beste staat. Met een kleine opknapbeurt komen de mooie hoge ramen veel beter tot zijn recht. Werk het af met nieuwe kunststof kozijnen op maat en jouw mooie ramen zijn weer helemaal subliem.

De woning heeft dus ontzettend veel potentie, maar je zult als koper wel erg geduldig moeten zijn om het om te toverenen naar de huidige standaarden (lees: droomhuis). Met een bod rond de vraagprijs van € 1,6 miljoen zul je het moeten redden. Bekijk hier de Funda advertentie.

Best
Best opknapper