Goedkoop zal het niet worden, maar het is wel een ervaring die niet veel mensen mee zullen hebben gemaakt in hun leven. De Australische Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld bestaande uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden. Overnachten wordt een onvergetelijk gemaakt door Reefsuites.

De Reefsuites

Eerst moet er een ticket geboekt worden naar Australië, Cairns, maar eenmaal aangekomen op plaats van bestemming kan je neerstrijken in de kamers van de zogenoemde Reefsuites. In dit hotel maak je pas echt kennis met de zeewereld middels een onderwater hotelkamer die uitzicht biedt op het levendige onderwaterleven met prachtige koralen en zeedieren. Zelfs ’s nachts heb je de mogelijkheid om de zee te verlichten om te zien hoe het zeeleven er in het holst van de nacht aan toe gaat.

360-graden uitzicht over Great Barrier Reef

Het is een zeer exclusieve mogelijkheid aangezien er maar twee suites zijn in het hotel die deze mogelijkheid bieden. Deze hotelkamers bieden een panoramisch uitzicht, waardoor aan iedere kant weer iets nieuws te beleven valt. De kamer beschikt over een kingsize bed, waardoor het tegelijkertijd de meest comfortabele uitzichten zijn.

Zelfs onder je voeten heb je uitzicht op de zee. De vloer is namelijk doorzichtig en de zeedieren zouden bij wijze van spreken je gewoon kunnen kietelen.

Diepzeeduiken met zuurstoftank

Verder beschikt de hotelkamer over een badkamer met een toilet en douche. Buiten de hotelkamer krijg je ook nog eens de mogelijkheid om te gaan diepzeeduiken. Je mag dan het prachtige water betreden met een zuurstoftank op de rug en een professionele duikbril.

Great Barrier Reef

Helaas is het zeker geen goedkoop tripje en los van de vliegtickets naar Australië moet je ook nog ruim een jaar wachten, want ze zitten helemaal volgeboekt. Een nacht voor twee personen kost ongeveer € 850, afhankelijk van het seizoen.

Bekijk hier de website voor een overnachting op het Great Barrier Reef. 

Great barrier reef badkamer Australie