Denzel Washington wordt alom beschouwd als een van de betere acteurs die deze wereld ooit gekend heeft. Zijn in totaal 45 filmprijzen, waaronder twee Oscars spreken dan ook voor zich. Alles wat hij aanraakt lijkt in het spreekwoordelijke goud te veranderen. Zo ook zijn Porsche 911 Turbo 993 uit 1997.

Denzel Washington verleden met Oscars

Niet voor niets dat de acteur ook werd genomineerd tijdens de meest recente Oscaruitreiking 2022. Met deze erbij gerekend is hij in totaal negen keer genomineerd in 34 jaar tijd. Jack Nicholson is een van de weinigen die meer nominaties heeft. Hij spant de kroon van de mannelijke acteurs met 12 nominaties.

Porsche 911 Turbo 993 wordt geveild

De geboren Amerikaan zou rond de $ 220 miljoen waard zijn. Zoals ieder vermogende koopt de beste man hier peperdure huizen, jachten en dus ook auto’s van. Een van zijn pareltjes is recent onder de hamer gegaan met nog geen 30.000 kilometer op de teller. De zwarte sportwagen heeft een twin-turbo 3,6 liter zescilinder en een handgeschakelde zesversnellingsbak in huis.

Denzel Washington Porsche

Deze Porsche 911 Turbo uit 1997 is door Washinton nieuw gekocht en heeft opvallende xenonkoplampen. Verder heeft de klassieker tweezitter lederen stoelen en rode remklauwen.

Zie de reparatie van de auto op YouTube

In een YouTube-video van ruim 20 minuten is te zien hoe de Porsche 911 Turbo 993 volledig gerepareerd en klaargemaakt om geveild te worden. Uiteindelijk is de sportwagen tijdens een online veiling van Bring A Trailer onder de hamer gegaan voor $ 405,993, omgerekend € 365.512.

Denzel Washington Porsche0- Denzel Washington Porsche