Sinds 2018 is superjacht Anna het vlaggenschip van de Nederlandse scheepswerf, maar tijden veranderen. Zodra het af is zal project 821, inderdaad nog geen naam, het stokje overnemen als grootste van de Feadship-vloot.

Feadship’s Project 821 wordt 118.8 meter

Het gaat echter om enkele luttele decimeters. Anna is namelijk 118 meter in lengte en zal slechts 80 centimeter overstemd worden door het nieuwe gevaarte. Maar er zal nog wel even wat tijd overgaan voor het zover is. Project 821 is namelijk nog lang niet in een afrondende fase. De oplevering van Project 821 zal naar verwachting in 2024 pas plaatsvinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SuperYacht Times (@superyachttimes)

In de voege morgen van 19 april werd het schip voor het eerste uit de NMC werf in Nieuw-Lekkerland gedirigeerd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het project overgevaren naar een andere locatie om daar verder te stappen te zetten in de afbouw van het Nederlandse superjacht.

En ook dat zal dus nog even duren, maar geduld is een schone zaak, ook in de jachtindustrie.

Voorzieningen

Het ontwerp is voor het grote publiek nog geheim, maar het lijkt erop dat het jacht nog een paar verdiepingen mist. Wel is er al een ruim achterdek te zien, waar de toekomstige eigenaar royaal kan dineren met zijn gasten en een zwembad en bioscoop zullen vast ook niet ontbreken. Er is nog geen eigenaar en dus ook nog geen prijs bekendgemaakt.

Kan is aannemelijk dat we d schip over enkele jaren ook door nauwe kanalen gaan zien varen.