Als we beginnen over de race van afgelopen week op het prachtige circuit van Imola, zullen de namen van Max Verstappen, Checo Perèz en Lando Norris gauw naar voren komen. Het Red Bull-duo reden haast een foutloze race en bemachtigde daarmee p1 en p2. Lando Norris verraste alle Formule 1-fans door als derde binnen te komen, boven de topfavorieten van Ferrari. Zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, heeft daarentegen weer een drama van een race achter de rug, maar ondanks dat werd er feest gevierd bij McLaren.

Bijzonder carrière van Lando Norris

Genoeg over het droomweekend van Norris, laten we eens duiken in zijn relatief prille carrière. De 22-jarige Brit uit Bristol begon zijn Formule 1-carrière in 2019 bij McLaren en tot op heden zit hij daar nog steeds met een contract tot 2025. In zijn eerste race in Australië eindigde hij al op een 12e positie. Toen was al gauw duidelijk dat hij heel ver zou kunnen komen met zijn talent. Momenteel heeft Norris zes podiumplekken bemachtigd, maar helaas voor gem is de eerste plaats tot nu toe te hoog gegrepen geweest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Op 7-jarige leeftijd begonnen met karten

Zoals we bij Max Verstappen en Charles Leclerc hebben gezien bestaat hun leven vanaf jongs af aan al uit racen. Voor Norris geldt ditzelfde fenomeen. Hij begon al op 7-jarige leeftijd met karten en haalde bij zijn eerste race al een pole position.

Vervolgens won hij in 2013 het WK-karting en twee jaar later mocht hij debuteren in de Formule 4 – deze won hij en in 2016 won hij ook even de Toyota Racing Series. In 2017 werd hij verwelkomd bij het opleidingsprogramma van McLaren en zoals te zien is heeft het Britse bedrijf dat goed gedaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Nieuw miljoenencontract

We hadden het in het begin al even kort gehad over het nieuwe contract van Norris dat hem tot 2025 aan het Britse automerk verbonden houdt. Uiteraard speelde het megasalaris dat aangeboden werd een grote rol in de verlenging. De Brits-Belgische coureur verdiende eerst € 5 miljoen op jaarbasis, maar met de verlenging werd dit bedrag bijna vervijfvoudigd. Al met al verdient de coureur anno 2022, tot op de komma, € 23.738.549,28 miljoen per jaar.
Mocht je nou geïnteresseerd zijn in de andere salarissen van de Formule 1-coureurs? Klik dan hier.