Op het circuit Jeddah in Saudi Arabië leek het dé dag van Checo Pérez te worden. De Mexicaan pakte namelijk zijn eerste Poleposition. Zelf zei hij in het post-race interview: ‘Ik kan nog 1.000 rondjes gaan rijden op dit circuit maar zo snel als het rondje dat ik net reed zal het nooit meer worden.”

Tegenvallende race

Helaas bleef er weinig over van deze geweldige prestatie, want na een foute timing en door een slimme actie van Ferrari werd hij ingehaald door Charles Leclerc, de racewinnaar, Max Verstappen en uiteindelijk ook nog door Carlos Sainz. Dit leverde hem een tegenvallende vierde plek op, maar gelukkig voor hem staan er nog genoeg races op het programma om zich te herpakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez)

Carrière van Checo Pérez als Formule 1-coureur

De 32-jarige coureur is al lange tijd actief in de Formule 1. Hij maakte zijn debuut in 2011 op het circuit van Australië bij zijn eerste team ‘Sauber’. Dit Zwitserse team was van 2010 tot 2018 actief in de Formule 1, maar heeft nooit echt iets groots kunnen bereiken. Vervolgens stapte Pérez in 2013 over naar McLaren. Daar bleef hij niet lang hangen en hij was al snel vertrokken naar Force India om vervolgens in 2020 de overstap te maken naar Red Bull Racing van Dietrich Mateschitz.

In totaal heeft de beste man tot nu toe twee races gewonnen, één keer pole gepakt, vijftien keer een plek op het podium en in totaal 905 punten binnengehaald voor alle teams die hij heeft vertegenwoordigd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez)

Salaris Checo Pérez

Uiteraard weten we met het nieuwe contract van Verstappen dat het Oostenrijkse Formule 1-team veel budget bestaat aan hun coureurs. Toch zit er een groot gapend gat tussen de salarissen van de Mexicaan en de Nederlander. Niet heel gek aangezien Verstappen simpel gezegd betere prestaties levert. Ondanks dat heeft Sergio Pérez weinig te klagen als het om zijn vergoeding.

Op jaarbasis verdient hij namelijk € 8 miljoen, helemaal niet verkeerd voor iemand die al 11 jaar actief is in het vak.

Mocht je benieuwd zijn naar de overige salarissen van de Formule 1-coureurs van 2022,  klik dan hier.