Het Willemspark, waar onder meer Marco van Basten zijn woning met € 7,5 miljoen winst verkocht, in Amsterdam Oud-Zuid is een van de meest prestigieuze woongebieden van onze hoofdstad. Het kloppende hart van vermogend Amsterdam met levendige aderen als de P.C. Hooftstraat en het Vondelpark.

Meest bekeken op Funda

In villabuurten als deze hoef je niet aan te kloppen met minder dan 6 nullen op je bankrekening, dat is niets nieuws, maar van sommigen vierkantemeterprijzen kijken zelfs wij nog op. Funda heeft op Facebook gedeeld dat de woning op de Van Eeghenstraat 76 het meest bekeken is op het platform. De advertentie werd op 5 april geüpload en heeft op het moment van schrijven al meer dan 53.292 virtuele toeschouwers getrokken.

Maar wat wekt deze interesse, los van de torenhoge vraagprijs? Laten we eens zien. De bel-etage van de twee-onder-een-kapper heeft een hoogte van maar liefst 3,8 meter wat bijdraagt aan de luxe sfeer binnenshuis. Datzelfde geldt voor de grote en hoge raampartijen. Verder prikkelen diverse andere kenmerken van de woning onze zintuigen. Zoals het marmeren keukeneiland, de visgraatvloer, de ingebouwde schouw en de sierlijke, gefreesde witte wanden.

Woonkamer Amsterdam

De tuinverdieping is 2,5 meter hoog en bestaat momenteel uit een zeer ruime kamer, een aangrenzende garage, een berging en een bijkeuken. Deze ruimte heeft zowel zich op de voortuin als als openslaande deuren naar de achtertuin. Volgens de makelaar is deze ruimte vanwege de indeling “eenvoudig op te splitsen in een slaapkamer en een extra living, een mediaroom of een speelkamer.”

Dakterras van 35 m²

Middels het elektrisch bedienbare glazen daklicht is het spectaculaire dakterras van 35 m² te bereiken met een magnifiek uitzicht over de buurt en het Vondelpark.

Het Monumentale pand uit 1899 bestaat uit 4 woonlagen en huist 10 kamers, waarvan 8 slaapkamers, 4 badkamers en 2 aparte toiletten. De woning wordt aangeboden met een vraagprijs van liefst € 8.750.000: een vierkantemeterprijs van € 25.000.

Klik hier om naar de advertentie op Funda te gaan.

Amsterdam