Terwijl een jacht bezitten voor menig kapitaalkrachtige de ultieme droom is, kan je het tegenwoordig nog veel gekker maken. Enkele bedrijven hebben al concepten uitgebrachten van drijvende steden, maar een superjacht dat vergelijkbaar is met Monaco, is ook voor ons nieuw.

Superjacht Streets of Monaco

Streets of Monaco heeft dan ook meer wegvan een mini-stad dan een jacht, wat wellicht te gek voor woorden klinkt, maar de blauwdrukken en sfeerbeelden van Yacht Island Design geven dit toch echt weer.

Het jacht, genaamd ‘Streets of Monaco‘, is een ode aan het Formule 1-circuit Circuit de Monaco en heeft zelfs een racecircuit met go-karts aan boord, inclusief vergelijkbare bezienswaardigheden zodat je het verschil amper zult merken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fabulous money (@fabulousmoneylytical)

155 meter in lengte met vier dekken

Het gigantische Streets of Monaco is bijna 155 meter lang, nog steeds 25 meter korter dan het langs jacht ter wereld, Azzam, heeft vier dekken en kan 16 gasten verwelkomen. Valt zwaar tegen gezien het oppervlak, maar op deze manier is er wel voldoende accommodatie voor de kapitein en zijn 70 stafleden die de gasten in de watten leggen.

Verder is er onder andere een bioscoop, bibliotheek, spa en zijn er natuurlijk meerdere zwembaden te vinden. Er is zelfs natuur aan boord: de ‘Oasis‘ moet de tuinen buiten het Monaco Casino een-op-een nabootsen. De tennisbaan kan worden omgevormd tot helikopterplatform, zodat gasten in stijl kunnen arriveren op Streets of Monaco en is er zelf een onderzeeër aanwezig.

Duurste jacht ter wereld?

Ook al is het schip nog verre van realiteit, wordt de waarde ervan geschat op $ 1 miljard, zo’n € 913 duizend, en is er volgens makers voldoende vraag naar. Of dat echt zo is, moet nog maar blijken en ook al gaan ze binnenkort productie, zal het de nodige bouwjaren kosten. Het werd overigens voor het eerst al bedacht in 2011 door de Britse jachtontwerpers Yacht Island Design, bekend van Tropical Island Paradise, met de gedachtegang: “Wat als Monaco draagbaar was?”

Daarnaast zou het niet eens het duurste jacht ter wereld worden. Het jacht van Chelsea-eigenaar en oligarch Roman Abramovitsj, Eclipse, kostte naar verluidt $ 1.200.000.000, omgerekend, € 1.096.341.000.

Benieuwd naar nog meer concepten van amusement op het water? Check dan dit voormalige booreiland in Saudi-Arabië dat is omgebouwd tot drijvend pretpark.