Terwijl de benzineprijs de afgelopen dagen door het dak ging (boven de € 2,40 per liter) wegens de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de sancties aan het adres van Poetin, blijft ook de energieprijs stijgen. EV’s rijden is alsnog voordeliger en klimaatvriendelijker, maar een Chinese Tesla-eigenaar zou dat ongetwijfeld tegen willen spreken. Althans, voor eventjes.

Chinese Tesla-bestuurder krijgt absurde laadrekening op de mat

Nadat de eigenaar van een Tesla Model 3, in 2021 het allerbeste verkochte model in Nederland én China, in Shanghai, China, zijn voertuig iets korter dan 6 uur aan de laadpaal had hangen, schrok hij op van een astronomische stroomrekening.

De teller in de laadpaal suggereerde dat er zo’n 1.923.720 kWh was verbruikt. Daarmee zou de bestuurder zijn elektrische auto  32.062 volledig mee kunnen opladen. Met een energieprijs van zo’n € 0,29 per kWh kwam het totaalbedrag uit op omgerekend circa € 550.000. Om dat in perspectief te plaatsen: daar kan je zo’n 11 Tesla Model 3’s van kopen.

Tesla Model 3

Gelukkig kwam hij met de schrik vrij, want de klantenservice van Tesla had al gauw door dat er iets niet goed ging en nam zodoende contact op. Volgens de klantenservice zat de fout in de back-endsystemen van sommige voertuigen en dat technici deze aan het repareren waren.

Omdat het om technische fout ging vanuit het autobedrijf van Elon Musk kon de man de rekening gelukkig in de prullenbak gooien en doorgaan met zijn leven.