Niet iedereen heeft met posietieve uitkomst gehandeld in cryptocurrencys, terwijl sommigen de rest van hun leven kunnen zwemmen in het geld. Sydney’s ‘King of crypto’ Fred Schebesta is er zo’n een. In 2020 kocht hij van zijn winst een ‘cryptokasteel’ voor $ 16,85 miljoen, die hij nu voor een uitzonderlijk bedrag verhuurd op Airbnb.

‘Cryptokasteel’ op Airbnb

De 39-jarige Schebesta is de oprichter van Finder, een wereldwijde fintech met een waarde van meer dan een half miljard Australische dollars. Maar, terwijl het niet algemeen bekend is, heeft de CEO in 2017 flink geïnvesteerd in Bitcoin. Zijn vermogen werd geschat op $ 214 miljoen in 2020, vergeleken met $ 193 miljoen in 2019.

Hiermee kreeg hij de financiering van zijn kasteel in South Coogee, een buitenwijk aan de kust in het zuidoosten van Sydney en gelegen aan de zee, met gemak rond. Sinds de plaatsing van de advertenties heeft het slechts twee recensies opgeleverd, beiden uit december 2021, en die laten hun tevredenheid duidelijk doorschemeren.

Kenmerken van het Australische pand

Het cryptokasteel heeft vijf slaapkamers en vijf badkamers en valt op vanwege de structuur en de gebruikte bouwmaterialen: zandsteen, beton, staal en glas. Daarnaast zijn alle kamers van het pand gericht naar de zee, waardoor het een van de meest unieke privé-panden deze welvarende wijk is. Het opvallende huis werd in de jaren 90′ gebouwd “zonder kosten te sparen.”

Wie voldoende budget heeft om het pand tijdelijk te huren kan in de periode gebruik maken van de keuken en chef-kok, twee natte bars, een fitnessruimte, een overloopzwembad, beschutte buitenruimtes, een thuiskantoor, een geïntegreerd geluidssysteem, designerbadkamers en een garage voor vier auto’s.

Foto’s op Airbnb tonen ongelooflijke uitzicht en de uitstekende voorzieningen zien die allemaal van jou zijn terwijl je het boekt. Zelfs in het geval dat het kasteel slechts één per week geboekt zou worden levert dat een jaarlijkse rendement op van $ 1.404.000, omgerekend € 1.286.612. Enfin, kijk vooral even rond.

Cryptokasteel