Omdat we met z’n allen zo gewend zijn geraakt aan alle gemakken die de hedendaagse technologie aanbiedt, worden woningen met authentieke details en bouwstijlen steeds schaarser. Maar als je goed zoekt, kan je er echt nog wel een hoop vinden. Wat te denken van dit adembenemende pand in New York City?

Herenhuis in New York City

De bouw van dit herenhuis werd voltooid in 1904 en is sindsdien zo goed als onaangetast gebleven. Dat komt doordat het sinds op oplevering bewoond is door slechts twee families. Echter wordt het momenteel aangeboden op Christie’s International Real Estate voor een vraagprijs van $ 33 miljoen, omgerekend circa € 30,4 miljoen.

De huidige eigenaar is de Koeweiter Bassam Alghanim, eigenaar van Alghanim Industries, die onder meer ook vastgoed heeft in de ‘miljardairswijk’ Bel Air in Californië, die het pand in 1984 kocht voor $ 4,2 miljoen. Met de verkoop ziet hij af van een indrukwekkend herenhuis van acht verdiepingen, inclusief een kelder, in de wijk Murray Hill (Manhattan).

Het interieur zit bomvol karakter met prachtige open haarden, een fontein en sierlijk freeswerk. Het is te hopen dat de volgende eigenaar net zo secuur is op het pand als de vorige eigenaren zodat dit stukje New Yorks verleden behouden blijft.

Fitnessruimte, massageruimtes en bubbelbad

Er zijn twaalf slaapkamers en negen badkamers die te bereiken zijn via de mahoniehouten trap of de lift. Het herenhuis beslaat in totaal 1.056 vierkante meter aan woongenot en ondanks dat het pand al ruim 120 jaar meegaat, zijn er diverse moderne voorzieningen aanwezig. Zoals een fitnessruimte met een verzonken bubbelbad, koud dompelbad, een sauna, massageruimtes en een wijnkelder met temperatuurregeling.

Er is tevens een rustige binnentuin en vanaf het dak uitzicht op de Chrysler en de Empire State Buildings. Check het aanbod hier.

New York New York