Het tempo waarin technologie stappen maakt kan zowel beangstigend als indrukwekkend zijn. Decennia terug werd er gesproken over vliegende auto’s en virtuele brillen. Ondertussen zijn we bekend met VR-brillen, maar de Viture One XR Glasses is een klasse apart.

Viture One XR Glasses

Deze futuristische brillen komen uit de koker van tech start-up Viture, gestationeerd in San Francisco, en stelt gamers in staat om overal te streamen en gamen zonder een complete uitrusting mee te zeulen. De gestroomlijnde frames zijn ontworpen door het in Londen gevestigde ontwerpbureau Layer en wegen slechts 78 gram. Toch zijn ze samengesteld met een hoop innovatieve snufjes om indruk te wekken op zelfs de meest veeleisende gamers en entertainment fijnproevers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VITURE (@getviture)

Het besturingssysteem van Viture One is compatibel met bijna alle grote streaming- en gameplatforms, zoals Xbox, Playstation en Nintendo Switch. Bovendien synchroniseer je de bril eenvoudig met een ander paar om onderweg te kijken of mee te spelen met amices.

120-inch ‘pixelvrij’ virtueel scherm

Het bevat zowel de centrale verwerkingseenheid als de grafische verwerkingseenheid, samen met een intuïtief bedieningspaneel. Wie het frame opzet krijgt visueel toegang tot een 120-inch ‘pixelvrij’ virtueel scherm die in vrijwel elke lichtomstandigheid gebruikt kan worden.

“Pixelvrije HD met 60 fps in 1080p: bij 55 PPD (bijna driemaal de resolutie die wordt geboden door VR-headsets voor de massamarkt), is het scherm van de VITURE One gelijk aan bijna 400 PPI op een Retina-display. XR is echt de volgende revolutie in naadloos HD-entertainment”, aldus de Amerikaanse start-up.

De bril wordt geleverd met een comfortabel nekband en naar het oor gerichte luidsprekers die naadloos geïntegreerd zitten de slapen van de frames om het model gestroomlijnd te houden.

“De ruimte voor slimme brillen wordt meestal bevolkt door over-ontworpen, overdreven technische monturen”, zegt Layer’s oprichter Benjamin Hubert in een verklaring. “Met het creëren van Viture One wilden we de antithese van deze trend leveren. Het resultaat is een product dat meer door de levensstijl wordt geleid, vergelijkbaar met de traditionele brillen die je met trots zou dragen als onderdeel van je mode-uitdrukking.”

Kickstarter-project

Momenteel is het nog een Kickstarter-project, wat inhoudt dat er een bepaald bedrag moet ingezameld worden om te beginnen aan (grootschalige) productie. In dit geval mikken de ontwikkelaars op een bedrag van € 18.635, waarvan op het moment van schrijven € 600 van binnen is.