De kersverse eigenaar van Twitter, na $ 44 miljard te hebben betaald, bevat een geschat vermogen van $ 264,6 miljard waardoor je zou denken dat Elon Musk een abnormale wagencollectie heeft. Dit valt echter vrij, maar wees niet getreurd: er zitten zeker een aantal klassiekers tussen die wat aandacht verdienen.

Of hij nog eigenaar is van alle bolides in dit lijstje, is lastig te zeggen aangezien we niet in zijn garage kunnen kijken. De kans dat sommige wagens via de achterdeur zijn verkocht is bij sommigen aanwezig. Maar laat dat de pret niet drukken.

BMW 320i

Om bij het begin te beginnen starten we met Musk zijn eerste apparaat op vier wielen. De relatief normale wagen was de eerste bolide ooit die werd gekocht door de 50-jarige ondernemer.

BMW 320i Elon muskAlleen bij de aanschaf van deze oude bak gingen de zaken nog niet zo best bij Musk, dat verklaart ook meteen de matige 110 pk. Ondanks dat is het zeker geen verkeerde wagen voor een starter.

Porsche 911 Turbo

Van de eerste roestbak schakelen we gelijk door naar een blitse wagen in zijn collectie. De Porsche 911 Turbo zal ook meteen zijn favoriet zijn in dit lijstje. Niet gek voor een bolide die binnen 3,2 seconden accelereert naar de 100 km/u.

Porsche 911 Turbo EM

De limiet van de wagen stopt ook pas bij de 315 km/u, tempo maken kan erg gemakkelijk in deze Duitse klasbak.

Jaguar E-Type uit 1967

Deze wagen staat niet alleen bekend om zijn klasse, maar dit klassieke exemplaar uit 1967 kan ook snelheden bereiken die je niet snel zult verwachten.

1967-Jaguar-Series-I-Roadster-1

De oldtimer is goed voor 246 pk en heeft een prima topsnelheid van 241 km/u. En binnen 7 seconden is de beauty van 0-100 km/u. Een vergelijkbaar model in perfecte staat kost om en nabij de $ 100.000.

Lotus Esprit S1

De Lotus Espirit S1 staat bekend als ‘Wet Nellie’ van de welbekende James Bond film The Spy Loved Me. In deze film werd de wagen omgebouwd tot een onderzeeër, maar momenteel is de klasbak in eigendom van Elon Musk.

Lotus James Bond

Hij zou naar verluidt bijna $ 1 miljoen neer hebben moeten leggen om de Lotus aan te schaffen. Officieel is het niet echt meer een auto, want hij kan alleen nog fungeren als onderzeeër.

Hamann BMW M5

Terug naar de wat moderne bakken. Neem als voorbeeld de Hamann BMW M5 van de E60-generatie.

Hamann BMW M5

De door Hamman verbeterde BMW zorgt voor bijna 100 pk extra. De topsnelheid van 327 km/u is dan ook alles behalve teleurstellend.

McLaren F1

De weelderige McLaren F1 was een van de eerste beloningen die Elon Musk zichzelf gaf voor zo’n grote succes. De ZIP 2 stond hoger op het verlanglijstje, maar de F1 was ook zeker geen slechte optie.

Elon Musk McLaren F1

Hij onderschatte de kracht van de Britse bak en dat resulteerde uiteindelijk in een stevige crash op de vaak gereden rit van Los Angeles naar San Francisco.

Audi Q7

Qua functionaliteit zijn we nog niet heel erg opgeschoten in de collectie tot nu toe. In de eerdergenoemde bolides kan Musk amper drie mensen vervoeren, dus zal een SUV goed van pas komen. Hij is tenslotte vader. Deze heeft hij gevonden in de Audi Q7. Hij was echter vrij uitgesproken, zoals met alles, over de Q7 en noemde het “bijzonder verschrikkelijk”. Toch maar de Model X pakken?

Audi Q7