De Koenigsegg Jesko is al vaker besproken en deze supercar zou eigenlijk tijdens de coronaperiode worden uitgebracht worden. Dit zelfde virus verpestte het voor het Zweedse bedrijf. Gelukkig is deze periode achter de rug en is het in een korte tijd heel snel gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de auto zelf, want die kan er ook wat van.

Koenigsegg Jesko moet het huidige wereldrecord verpulveren

De eerste wagen is helemaal klaar en heeft al een aantal testritten achter de rug. Er wordt geclaimd dat de Jesko, aangedreven door een 5.0 liter V8 biturbo die 1600 pk sterk is, een snelheid van 531 km/u kan bereiken. Als dat waar blijkt te zijn stoten ze de SSC Tuatara van de troon. Deze snelheidsduivel is gemaakt op Noord-Amerikaanse grond en kan een topsnelheid van 460,4 km/u bereiken.

Verschillende uitvoeringen

De Jesko wordt in twee verschillende varianten geproduceerd. Één daarvan is de Absolut. Dit is dan ook de versie die het wereldrecord moet gaan verpulveren. Deze wagen is perfect voor de rechte stukken en is dus puur gefocust op de snelheid. Zelfs de velgen zouden stimulerend moeten zijn voor het niet eerdere geziene tempo.

Koeningsegg Jesko

De andere versie is de Attack. Deze is voor het dagelijks gebruik misschien wat praktischer. De Zweedse klasbak is vooral gebouwd voor circuits, maar kan ook erg nuttig zijn voor in de bergen. Haarspeldbochten zouden voor deze versie dus helemaal geen probleem moeten zijn.

Beperkt tot 125 exemplaren

Van beide versies worden 125 exemplaren uitgebracht. Dankzij de video van Manny Khoshbin, een van de kopers, op YouTube zijn we een stuk wijzer geworden over de kosten van onderdelen en de kleuren.

Zo zouden ze een speciale kleur ‘op maat’ hebben. Dan hebben we het over blanco koolstofvezel die je op de wagen kan laten plaatsen. Uiteraard betaal je hier de hoofdprijs voor. Om precies te zijn € 374.000. Deze uitrusting wordt met de hand verricht en dat verklaard ook meteen de torenhoge prijs.