Gewoontegetrouw heeft Johan Derksen voor heel wat ophef gezorgd in Nederland. In een aflevering van Vandaag Inside vertelde de sigarenroker een anekdote over een bewusteloze vrouw die hij gepenetreerd zou hebben met een kaars. Talpa neemt “ferm afstand” van het verhaal en het Openbaar Ministerie gaat zelf onderzoek doen. “Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag”, aldus het OM.

Voorheen reed Johan Derksen in een Land Rover

Dagelijks zet Derksen koers richting Hilversum, wat een lange zit is vanaf zijn woonplaats, het Drentse Grolloo. Gelukkig voor hem kan hij rekenen op het rijcomfort en de kwaliteit van zijn Zweedse SUV.

“Ik moet je eerlijk bekennen, ik heb er bar weinig verstand van (Auto’s, red). Voorheen reed ik Land Rover, maar sinds ik naar Drenthe ben verhuisd zit er geen dealer meer in de buurt. Ik weiger om een eind te rijden voor onderhoud, daarom ben ik verder gaan oriënteren. Ik wilde een veilige en degelijke auto, want ik zit veel op de weg. Dit bracht mij bij Volvo”, vertelde Derksen aan ‘Bij Broekhuis Magazine’.

Advies door Wilfred Genee

Sinds het begin van hun tv-avontuur, is het overduidelijk dat Derksen en Genee de deur niet bij elkaar platlopen, terwijl ze als collega’s wel goed met elkaar werken, los van de ruzie omtrent onder meer de Akwasi-grap. Toch neemt Derksen wel advies aan van Genee, want hij liet zich zelfs door ‘de kuif’ adviseren om een Volvo aan te schaffen. “Hij had destijds goede contacten met Volvo Nederland. Volvo sprak mij aan omdat ik graag hoog wilde zitten en veiligheid belangrijk vind. Je wordt toch wat ouder en dan kan een beetje extra blik om je lijf geen kwaad. Bovendien heb ik ooit ergens gelezen dat de Volvo een veilige auto is”, aldus Derksen.

Schuifdak is essentieel want “een beetje extra ventilatie kan dus geen kwaad”

Eén onderdeel kon absoluut niet missen aan de auto van Johan Derksen: een schuifdak: “Dat vind ik belangrijk, want ik rook sigaar in de auto. Een beetje extra ventilatie kan dus geen kwaad. Zeker als je ook nog met 3 rokende muzikanten onderweg bent tijdens een theatertour. Dit is exact de reden waarom ik mijn vorige Volvo XC90, zonder schuifdak, heb ingeruild op een nieuwe.”

Derksen vindt dat alles bespreekbaar is, dus schroomt hij niet om de prijs van de auto prijs te geven. “Hij heeft 105.000 euro gekost, dus het zal wel een goede zijn… Verder hecht ik waarde aan comfort en kwaliteit, zonder dikdoenerij”, aldus de 72-jarige bromsnor. “In mijn kringen tel je pas me als je in een patserbak rijdt, maar daar houd ik absoluut niet van. Ik heb lang haar, dus als je dan in zo’n auto gaat zitten maak je al gauw een verkeerde indruk. Kruip je met mijn kapsel achter het stuur van een Volvo, dan word je eerder gezien als een kunstenaar – en dat is prima.”

Volvo-Johan-Derksen