Er lijkt geen limiet te zijn aan het absurdisme van enkele merken in de luxe mode-industrie. Daarmee doelen we voornamelijk op Balenciaga. Denk nog even terug aan de samenwerking met Crocs (stiletto’s en een rubberen slipper). Om nog maar te zwijgen over deze malle sneaker-tas.

Afgetrapte Balenciaga-sneakers

In een tijdperk waar gaten in jeans fashionable zijn, kijken we haast nergens meer van op. Toch zijn er uitzonderingen. Ondanks dat Balenciaga ’s werelds populairste luxe modemerk van 2021 was, hebben ze ondertussen al enkele fashionflaters uitgebracht. Oké, uiteraard is het een marketingcampagne, maar deze sneaker tart alle modewetten.

Maak kennis met de zogenoemde Balenciaga Paris Sneakers. Wat de schilderachtige hoofdstad van Frankrijk hiermee te maken heeft met deze spuuglelijke, afgetrapte sneakers is lastig te ondervinden, maar het merkt zegt dat ze “bedoeld zijn om een ​​leven lang gedragen te worden.” Da’s mooi, want ze zien er ook uit alsof ze al een heel mensenleven meegaan.

Echter bieden ze ook een iets minder kapotte versie aan, die verkrijgbaar is in het rood, wit en blauw. En een editie zonder hak, die ze de Paris Trainers Mule hebben genoemd. En met afstand de duurste (de hoofdafbeelding) zijn het meest verwoest. Prijskaartje: € 1500.

Het blijft ons een raadsel waarom iemand doelbewust wil rondlopen met dit soort vodden, maar er is blijkbaar een markt voor. En niet zomaar een.

Prijs van de Paris Trainers

Wie voor onverklaarbare redenen toch een paar high-tops wil aanschaffen, kan ze nu pre-orderen voor € 450, terwijl de Balenciaga Paris Trainers Mule iets voordeliger geprijsd zijn: € 395. Relatief goedkoop, wetende dat hun populaire, lompe Triple S Trainers al gauw € 800 kosten, maar goed, die bevatten bij aankoop als het goed is geen scheuren of andere gebrekkigheden.