Niet alleen de woningen, maar ook ligplaatsen voor woonboten worden almaar schaarser in de hoofdstad. Hierdoor schroeven eigenaren de prijzen daadkrachtig op. Amsterdam is op ieder gebied haast onbetaalbaar aan het worden, speur maar eens even rond op Funda, maar wat te denken van de te koop aangeboden drijvende woning op Meeuwenlaan 5C?

Woonboot in hartje Amsterdam

Tuurlijk is de woning prettig gelegen in een oude sluiskom en verscholen achter het groen van een parkachtige tuin, maar wordt daarmee de vierkantemeterprijs van € 9.302 verantwoord? Nou, daar lijkt het wel op. “Heb je graag veel buitenruimte en privacy? Dan kan de enorme tuin vol bomen jouw privébos worden. Je zou bijna vergeten dat je midden in Amsterdam bent!”, suggereert de makelaar.

Woonboot

De ‘royale woonark’ is 20 bij 7 meter en biedt daarmee 129 m² aan woongenot. Het heeft verder drie slaapkamers aan de tuinzijde met daartussen de badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel.

Keuken Amsterdam

De woonboot werd in 2015 voltooid. Alle vertrekken bevinden zich gelijkvloers, de woonkeuken heeft een kookeiland en de zitkamer is uitgerust met dubbele schuifpuien wat zorgt voor lichtinval en een uitzicht op de tuin en op het water.

Inderdaad, een tuin. Aan de wal is een overdekte loungehoek om buiten te relaxen of intieme diners te organiseren. Aan de andere kant van de tuin staat een houten tuinhuis van 6 bij 6 meter en een brede toegangspoort maakt parkeren op eigen terrein mogelijk.

Recht tegenover het Centraal Station

Maar het draait bij deze woonboot allemaal om de locatie: aan het IJ recht tegenover het Centraal Station nabij de jachthaven Sixhaven in Amsterdam-Noord. De advertentie werd op 28 mei 2022 geplaatst met een prijskaartje van € 1,2 miljoen. Klik op deze link om richting Funda te verkassen.

Net iets teveel van het goede? Wellicht heeft u 9 ton over voor deze woonboot van 36 m² in Amsterdam.