Jaren lang was het record van ’s werelds duurste auto in handen van de Bugatti Bugatti La Voiture Noire (€ 16,5 miljoen), totdat Rolls-Royce de Boat Tail vorig jaar uitbracht. Deze kost namelijk € 23 miljoen kosten en zou naar verluidt afgezakt. zijn door Byeonce en Jay-Z.

Rolls-Royce Boat Tail (2/3)

Maar ook dat record is ondertussen verbroken, nadat een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé werd afgehamerd voor een krankzinnige € 200 miljoen. Geen reden om de productie van de tweede editie van de Boat Tail, die bij de lancering van de eerste al werd aangetoond, stop te zetten.

Waar de meeste coachbuild-projecten van andere luxe automerken gelimiteerd worden tot slechts één model, gaat Rolls-Royce drie stuks produceren, waarvan deze oester-kleurige de tweede is die aanstaande weekend te aanschouwen is op het Villa d’Este in Tivoli, Italië.

5,9 meter lange en met de hand gebouwd

Terwijl het in de basis een standaard Phantom is, uit 2003, heeft het de Boat Tail een vernieuwd gekregen, inclusief nieuwe koplampen en achterlichten. Voor de basiskleur is gekozen voor een “glinsterende mix van oester en zachte roze”, omdat de betreffende klant in parelindustrie zit.

“Deze op maat gemaakte creatie is met de hand gebouwd door ’s werelds beste ambachtslieden, ontwerpers en ingenieurs en is een eerbetoon aan de vader van de eigenaar, wiens oorsprong in de parelindustrie uitgroeide tot een familiebedrijf.
Zeldzamer dan een natuurlijke parel, is het echt uniek in zijn soort.”

De contrasterende cognac-kleurige motorkap, speciaal gemaakt voor deze 5,9 meter lange met de hand gebouwde Boat Tail is voorzien van  brons- en goudkleurige aluminium micavlokken, compleet met een laag kristal en ijsmatte blanke lak.

Het interieur is ook een lust voor het oog met cognac- en oesterkleurig leer, afgewerkt met notenhouten. In het dashboard is een fraai uurwerk verwerkt, een uit de eigen collectie van de klant en net als in de eerst editie is het servies, een champagnekoeler en de parasol en  klapstoeltjes weer van de partij voor een uitermate decadente picknick.

Over prijzen wordt uiteraard (nog) niet gesproken, en dat gaat wellicht ook nooit gebeuren, maar aangezien de blauwe Boat Tail naar verluidt € 26 miljoen kost, zal deze niet onderdoen. Wanneer de derde Boat Tail wordt uitbracht, is vooralsnog geheim.