Toen Brabus de G800 Pickup XLP 2022 en de 800 Adventure XLP Superblack uitbracht dachten we dat het toppunt bereikt was. Maar, oh, wat zaten we ernaast. Eerder deze week presenteerde Brabus namelijk het nieuwste lid van de XLP-familie. En tevens de krachtigste.

Brabus 900 XLP

De naam blijft bijna hetzelfde, alleen is de 800 verhoogd naar 900 – dankzij het verhogen van de paardenkracht. Terugkerende elementen uit het Adventure XLP-assortiment zijn onder meer de heavy-duty kabellier en de winddeflector, maar in plaats van eerdere vier LED-lampen op het dak, draagt de 900 XLP een felle lichtbalk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

Net als de vorige edities, is dit bakbeest in de basis een Mercedes-AMG G 63. Hoewel dat model op zichzelf al krachtig en exclusief is, is de 900 XLP van een totaal andere klasse. Deze editie wordt namelijk gelimiteerd tot slecht 10 exemplaren en er is behoorlijk aan gesleuteld door het Brabus-team.

“Een nieuwe visie van next-level prestaties en vertrouwen, gekenmerkt door compromisloze offroad-kracht, adembenemende Masterpiece-luxe en onbeperkt rijplezier.”

Overdadige versiering

Het interieur is elegante dakzij het lederen ontwerp in het Mondial Black met zeeschelpdiamanten en perforaties die met uiterste precisie zijn aangebracht in de gehele cabine, inclusief de stoelen, sierelementen en de voetruimten. ‘Rocket Red’-beglazing verbetert meer dan 206 individuele cockpitelementen, waaronder luidsprekerafdekkingen, deurlijsten, de middenconsole en ventilatieopeningen.

Ze monteerde er verder nieuwe 22-inch gesmede wielen op voor ultiem off-road gebruik, uitgebouwde wielkasten en spoilers. Om hieraan bij te dragen kan de lier zelfs tot 4.500 kilo meeslepen.

Eén van de snelste pick-ups ter wereld

Brabus claimt dat ze met de XLP 900 één van de snelste pick-ups ter wereld in handen hebben. De 5,31 meter lange pick-up met een laadperron is in staat is om in slechts 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u (4 seconden sneller dan de XLP 800) te accelereren dakzij de 4,5-liter V8-motor met dubbele turbo die 900 pk en n 1.250 Nm koppel produceert. Met een elektronisch begrensde topsnelheid van 210 km/u schaart de Brabus 900 XLP zich tussen de snelste pick-ups ter wereld.

Naast pick-ups claimt Brabus ook één van de snelste te zijn op het gebied van SUV’s.