Op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen staat één van de duurste villa’s die ons land rijk is te koop. Een “nieuw luxe paleis aan het meer” dat “on-Nederlands” is met 1100 m² woonoppervlak en uitgestrekte landschappelijke tuinen.

Eén van de duurste villa’s van Nederland

Het is zó imposant, dat we amper weten waar we moeten beginnen. Laten we maar voorzichtig opbouwen richting de climax. Met een woonoppervlak van 1100 m² en uitgestrekte landschappelijke tuinen en geweldig uitzicht over de Vinkeveense Plassen is deze witte villa hagelnieuw. De huidige eigenaar kocht de voormalige villa op deze kavel in 2007 voor het bedrag van €1,75 miljoen. Hij maakte dat met de grond gelijk en liet er vervolgens dit absolute klapstuk bouwen.

duurste villa's

Ondertussen zijn we ruim 14 jaar verder en is het project klaar om in gewoond te worden. Echter zal hij deze rol niet zelf invullen, wegens het feit dat hij naar het buitenland verkast, aldus de makelaar van Sotheby’s International Realty in Amsterdam, Marianne Joanknecht.

duurste villa's

Wegens privacy redenen wil de makelaar geen boekje opendoen over de situatie van de beheerder, maar volgens de kadastrale gegevens is te achterhalen dat het op naam staat van Sabah Nissan, de zakenpartner van rapper Drake. Nissan arriveerde halverwege de jaren ’70 in Amsterdam, als 8-jarige vluchteling uit het Irak. Hij treedt in de voetstappen van zijn pa, die in zijn land van herkomst een succesvolle zakenman was.

Atletiekbaan, bioscoop, gym en twee opnamestudio’s

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Klaar? Oké, daar gaan we dan. Op het perceel vind je twaalf slaapkamers, twee keukens, twee barren, een home-theater, een gym, een lange tafel met plek voor 22 mensen, een mega-aquarium, een atletiekbaan rond het huis, parkeerplaats voor meer dan 30 auto’s, twee professionele opnamestudio’s en een buitenzwembad dat naar binnen doorloopt. Maar de klapper op de luxe vuurpijl is toch wel het feit dat de voorgevel van 100 meter aan de Vinkeveense Plassen ligt en er verder een 40 meter lang privé-zandstrand aanwezig is.

Vinkeveen-03

Af te lezen aan het beschikbare beeldmateriaal en de talloze indrukwekkende factoren, kom je al gauw tot de conclusie dat deze villa niet is weggelegd voor de eerste de beste miljonair. Deze villa overstemt zelfs dat illustere gezelschap. Amsterdam Sotheby’s International Realty vraagt er namelijk €17.500.000 voor.

living duurste villa's