De race to space is al een lange tijd aan ons voorbij aan het gaan en de ontwikkelingen van nu gaan ons binnenkort de mogelijkheid bieden om zelf naar de ruimte te gaan om vervolgens naar een lounge te worden gebracht. Een locatie met een uitzicht gaat hebben die je waarschijnlijk maar een keer in je leven gaat mogen aanschouwen. Uiteraard is er ook nog het één en ander te doen in deze lounge.

Neptunus: lounge in de ruimte

Space Perspective is verantwoordelijk voor dit buitenaardse project. In 2020 introduceerde ze de bouw van Neptunus. Deze futuristische luchtballon is ontworpen voor ruimtetoeristen met een hoop spaargeld. Voor een bedrag van $ 125.000 per persoon kan je in totaal met 8 personen in zo’n loungeruimte terechtkomen.

lounge in de ruimte

Jane Poynter, mede-oprichter en CEO van Space Perspective, zei: “Onze missie is om Space Explorers te inspireren om nauwer contact te maken met onze planeet en met elkaar. De omgeving waarin ze met ons reizen staat hierbij centraal.”

De reis hiernaartoe zal sneller gaan dan verwacht. Er moet een flinke afstand afgelegd worden, maar ondanks dat doe ze er maar zes uur over om te arriveren op de plaats van bestemming. Écht de ruimte ga je niet in, maar je zweeft hoog genoeg, 30 kilometer, om een prachtig uitzicht op de aardebol te hebben.

Lancering vindt plaats eind 2024

“De grootste uitdaging bij het ontwerpen van het interieur was het creëren van een multifunctionele ruimte die gebruikers de flexibiliteit geeft om niet alleen te zitten en te genieten van het uitzicht, maar ook om te vieren en te delen met anderen”, vertelt Mac Callum, het brein achter het ontwerp van Neptunus

De lancering van dit bijzondere fenomeen staat gepland voor het einde van 2024. Nog even geduld dus, ruimtetouristen.

lounge in de ruimte