Jet-eigenaren hoeven zich nooit druk te maken om precieze vertrektijden en zijn in principe van niemand afhankelijk. Dat past ideaal in het drukke leven van een atleet, acteur, ondernemer, CEO of artiest. Dit soort privileges horen nou eenmaal niet bij iedereen op deze zwevende aardbol die we aarde noemen.

Schrikwekkende prijzen van de Privé helikopter

Bij het huren van een privéjet moet je al gauw aan tonnen gaan denken, maar dat neemt niet weg dat een privé helikopter goedkoop is. De eerste privé helikopter-service wordt aangeboden via een Brits bedrijf, genaamd Hill. De Hill HX50, zoals de heli wordt genoemd, is alles behalve een simpel apparaat.

Gelukkig is de Hill HX50 uitgerust met meerdere luxe voorzieningen, waaronder een iPad die in het dashboard zit verwerkt en zorgt voor een 360-graden panorama uitzicht vanuit de gestroomlijnde helikopter, maar u kunt er bijvoorbeeld ook uw favoriete series opkijken. Dat doet u terwijl u comfortabel plaatsneemt in de stoelen die doen denken aan een privéjet.

Er is in totaal plaats voor vijf persoon, exclusief piloot, en is uitgevoerd met een slanke, futuristische romp die kan worden afgewerkt in onder meer groen, rood, oranje, wit en zwart.

De matige snelheid van 260 km/u speelt een grote rol op het gebied van tijdsgebondenheid, een privéjet met een propeller zou eventueel zelfs 1000 km/u aan kunnen tikken. Het duurt dus bijna vier keer zo lang over een vlucht met een privé helikopter, maar dat mag de pret en de portemonnee niet drukken.

Betrokkenheid bij het proces

Los van alle extra’s, kost deze helikopter toch wel tegen de £ 495.000, omgerekend circa € 600.000. Hill Helicopters neemt u in het hele proces mee en zegt dat elke klant van de HX50 zal worden uitgenodigd in de fabriek in het Verenigd Koninkrijk om twee weken lang zij aan zij te werken met een team van ingenieurs en productietechnici.

De website biedt de potentiële kopers ondertussen wel de mogelijkheid om alle technische snufjes en de looks zelf samen te stellen via hun website.