Omdat zijn rijkdom voornamelijk bestaat uit aandelen schommelt het vermogen van Elon Musk hevig, maar volgens CNN is Elon Musk de rijkste persoon die deze aarde ooit heeft gekend. De 50-jarige eigenaar en CEO van onder meer Tesla, Starlink en SpaceX heeft volgens de ranglijst van het zakenblad Forbes een vermogen van $ 300 miljard (€ 275 miljard), terwijl Bloomberg Billionaires Index uitgaat van iets minder: $ 265 miljard (€ 243 miljard.

Hiermee heeft Musk een voorsprong van maar liefst $ 100 miljard (€ 92 miljard) op de nummer twee in de lijst van Forbes: Amazon-oprichter Jeff Bezos. Eerder wisselde de nummer 1 plaats voortdurend tussen de twee ruimte-ondernemers, maar Musk heeft zijn voorsprong ondertussen flink vergroot. Hij is ondertussen meer dan twee keer zo vermogend als Berkshire Hathaway-CEO Warren Buffet.

Wie is de rijkste man op aarde?

Op basis van deze cijfers heeft CNN geconcludeerd dat Musk de rijkste man ooit is, alhoewel dit door historici in twijfel wordt getrokken. Dat heeft alles te maken met inflatie. Mansa Musa I van Mali, de eerste koning van Timboektoe, zou in de 14e-eeuw namelijk over $ 400 miljard in het huidige geld beschikken. En ook tsaar Nikolai Alexandrovich Romanov en oliemagnaat John D. Rockefeller worden met een inflatiecorrectie nóg vermogender ingeschat.

Bestuurslid bij Twitter

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de Zuid-Afrikaan zich voor 9,2% heeft inkocht bij Twitter en bestuurslid werd. Hiermee werd hij tevens de grootste grootaandeelhouder van het platform. “In gesprekken van de afgelopen weken werd ons duidelijk dat hij een aanwinst voor ons bestuur zou zijn”, schreef Twitter-topman Parag Agrawal op Twitter. “Hij is een gepassioneerde fan en stevige criticus van onze dienst en dat is precies wat nodig is op Twitter en in de bestuurskamer om ons op de lange duur sterker te maken.”

“Ik kijk ernaar uit om samen met Parag en het bestuur van Twitter de komende maanden aanzienlijke verbeteringen te realiseren”, aldus Musk die verder ook zei dat hij zijn belang niet zou uitbreiden tot meer dan 14,9% zolang hij bestuurslid is.