Steeds vaker belanden auto’s die ooit toebehoorde aan beroemdheden op veilingen of verkoopplatformen. Een automakelaar in Monaco-Ville, Monaco biedt een zilverkleurige Ferrari California aan, maar niet zomaar een. Hoewel de Californië een instapmodel is, en dus relatief voordelig op de kop is te tikken, behoorde dit specifieke chassis enkele jaren toe aan de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher.

Italiaanse sportwagen van Michael Schumacher

Echter is Michael Schumacher geen garantie dat een auto ineens het veelvoudige oplevert. Zo werd een Mercedes-Benz C63 AMG T-model, die de coureur enkele maanden als bedrijfswagen gebruikte, op een veiling voor slechts € 27.600 verkocht, terwijl er ruim een ton werd ingecalculeerd.

Volgens de omschrijving van het bedrijf die de verkoop houdt, Boutsen Classic Cars, was de achterwiel aangedreven sportwagen van 2009 tot 2012 in handen van de 53-jarige.

Hoofdsteun Michael Schumacher

Verder wordt er, los van het vermelden dat er 15.643 kilometer op de teller staat en dat het paardje gevestigd is in Zwitserland, weinig informatie losgelaten op de advertentiepagina. Wel zien we de initialen ‘MS’ geborduurd op de hoofdsteunen van de California op een van de 8 foto’s.

Aandrijflijn van Schumacher’s voormalige paardje

Onder de motorkap ligt een 4,3-liter V8-motor die zorgt voor 460 pk. Deze krachtbron stelt de toekomstige eigenaar in staat om vanuit stilstand richting de 100 km/h te katapulteren in 3,9 seconden om door te trappen richting de topsnelheid van 310 km/u.

De prijs is alleen op aanvraag beschikbaar, maar een vergelijkbare editie met dezelfde kilometerstand kost circa € 150.000. Uiteraard moet een wagen met een bekende ex-eigenaar stukken meer opleveren.

Michael Schumacher