In de Ferrari-fabriek zijn de werknemers druk in de weer met de eerste SUV van het Italiaanse merk, de Purosangue (Italiaanse voor ‘volbloed), maar blijkbaar is er nog voldoende tijd en mankracht om een andere, eenmalige versie uit te brengen. Deze zogenoemde Ferrari SP48 Unica is gebaseerd op F8 Tributo en er is slechts één exemplaar van gelanceerd.

Ferrari SP48 Unica wordt beperkt tot één exemplaar

Deze editie gebouwd via het Special Projects-programma, waarmee vooraanstaande klanten unieke voertuigen kunnen creëren in samenwerking met het ontwerpteam van Ferrari. De anonieme eigenaar werkte samen met Flavio Manzoni, de chief design officer van het bedrijf, om werkelijkheid te maken van deze felrode sportwagen.

“Het voegt zich bij de meest exclusieve groep in Maranello’s productie, die tot doel heeft unieke en absoluut op maat gemaakte auto’s te creëren die zijn vervaardigd volgens de specificaties en vereisten van de klant.”

Geen achterruit

Hoewel de aandrijflijn gelijk is gebleven met die van Tributo, heeft deze custom Ferrari vernieuwde koplampen en achterlichten waardoor een meer pijlvormige carrosserie ontstaat.  De dynamiek van de tweezitter wordt benadrukt door kleinere zijruiten. Oh, en de achterruit is volledig weggelaten. Verder is de voorgrille opnieuw ontworpen om een ​​3D-effect te krijgen en is ‘ie gemaakt één stuk metaal is gemaakt, terwijl de voorruit een viziereffect heeft vergkregen, waardoor het lijkt alsof deze tot op het dak reikt.

Onder de kap rust dus waarschijnlijk dezelfde V8-motor die 720 pk en 770 Nm aan koppel genereert uit de Tributo, maar waarschijnlijk kan deze one-off iets hogere snelheden bereiken dankzij verbeterde aerodynamica.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

Interieur

Zwart alcantara is terug te vinden op de stoelen en het grootste deel van de cabinebekleding, en er is een rood-oranje stof die past bij de exterieurkleur van de Unica. Matte koolstofvezel doordrenkt de cabine verder en wordt aangevuld met de Grigio Canna di Fucile (gun metal grey) accenten.