In 2022 hebben de Formule 1-wagens een ingrijpende metamorfose ondergaan. In vergelijking met de scheurmonsters van afgelopen is er weinig van terug te herkennen. Desalniettemin altijd al eens willen voel hoe het is om zo’n racemonster te besturen? Dat kan voor € 10.000. Soort van.

Max Verstappen in het Formule 1 2022-seizoen

Dit jaar is Verstappen prima op weg richting zijn tweede kampioenschap. Sommige technische mankementen maken het de Nederlander wat lastiger, maar hij ligt goed op koers. De strijd om de titel lijkt nog spannender te worden dan vorig jaar. Alleen lijkt Lewis Hamilton niet meer het grootste gevaar. Die rol lijkt Leclerc over te nemen.

Formule 1-wagen Max Verstappen

Enfin, genoeg over Verstappen zijn uitzonderlijke prestaties op het circuit. Heel soms komt het voor dat oude Formule 1-wagens van coureurs verkocht worden, maar in dit geval gaat het om een replica waar Verstappen in 2021 wereldkampioen mee werd.

Bijzonderheden van de Formule 1-wagen

In advertentie staat vermeldt dat er een benzinemotor met drie versnellingen in verwerkt is. Ze promoten het als een “unieke aankleding voor op kantoor, bar of mancave.” Hierdoor hebben ze een speciale steun laten maken zodat hij “op hoogte toonbaar is”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De herkenbare Red Bull-print met nummer 33 en het logo van Pirelli en Total zijn allen van de partij. Dit waren onder meer de sponsoren van het seizoen van 21/22. De eigenaar biedt zelfs de mogelijkheid om de racewagen met 22 kilometer op de teller te leasen vanaf € 170. Maar als je kijkt naar het prijskaartje van € 10.000, kan je hem net zo goed in een keer aftikken. Check hier de advertentie op Autoscout24.