George Clooney staat symbool voor de succesvolle man. De 69-jarige Oscarwinnaar woont in de mooiste huizen, is getrouwd met een model, heeft een glansrijke carrière en ziet er verdomde goed uit op zijn leeftijd. Wat heeft een man van zijn kaliber te zoeken in Voorburg? Geen idee, maar de geruchtenmolen draait overuren in het stadje naast Den Haag.

Voorburg in rep en roer vanwege George Clooney-geruchten

Diverse inwoners van het Zuid-Hollandse Voorburg zijn er heilig van overtuigd dat de Hollywood-acteur en zijn wederhelft een huis hebben gekocht in de stad. Clooney zou zelf al een aantal keer gespot zijn in het centrum, langs de kapper zijn geweest en het assortiment van de lokale bakker te hebben uitgeprobeerd.

“Deze straat is de grootste en duurste die wij hebben. Maar zij willen toch zeker een enorm huis met een zwembad?”, vertelt een inwoner aan het AD. De bewoonster van het pand naast de mogelijk villa van Clooney gelooft niks van de vermeende geruchten: “George Clooney? Een fabeltje! Flauwekul. Écht een giller.” Ondanks dat het iets surreëel lijkt, is het niet eens zo heel vergezocht. Amal Clooney, de Brits-Libanese vrouw van George, is jurist en werkte in het verleden voor het Internationaal Gerechtshof in Den Hag.

Vrijstaande villa in Voorburg uit 1916

Het pand waar de belangstelling allemaal om draait is echter nog onbewoonbaar. De bouwmaterialen liggen verspreidt op het perceel van 3830 vierkante meter en er moet nog een hoop aan gebeuren. Quo voorzieningen het het wel snor: de vrijstaande villa is uitgerust met vier slaapkamers en een badkamer, verdeeld over drie verdiepingen.

De villa uit 1916 koste € 2,6 miljoen en heeft dus een forse opknapbeurt nodig, maar je hoeft geen hooggeleerde te zijn om op te merken dat het een droomhuis kan worden. Daarbij kan Clooney eventueel via het water vluchten wanneer de stoep volstaat met brutale paparazzi, want aan de achterzijde van de tuin is een aanlegplaats voor een bootje aan de Vliet. Maar de Amerikaan en zijn vrouw hebben vast en zeker al wel gedacht aan privacy- en beveiligingsprotocollen.

“Of Clooney hier komt wonen? Ja, dat klopt”

Nadat het Algemeen Dagblad van buurtbewoners weinig concreets te horen kreeg, besloten ze de eigenaar van het pand op te sporen en hem een belletje te plegen. “Of Clooney hier komt wonen? Ja, dat klopt”, zegt de 42-jarige die op papier in eigendom is van het stuk vastgoed.

De makelaar van dienst spreek dit daarentegen allemaal tegen. “Onzin”, zegt hij tegenover Voorburgs Dagblad. “Een paar maanden eerder had ik al media aan de telefoon. Nogmaals, George Clooney heeft dit huis niet gekocht. Er komt in dit pand een tandarts wonen. Hij is de nieuwe eigenaar van dit pand”.