In een vrij recente video van het YouTube-kanaal TheTFJJ zagen we een gouden McLaren Senna, beperkt tot 500 stuks, ter waarde van ruim € 1,3 miljoen navigeren door de nauwe straten van Londen rijden. Deze opvallende supercar blijkt in eigendom te zijn van een Iraanse social media-bekendheid en omdat deze 31-jarige ‘m niet heeft verzekerd, werd hij een aantal weken geleden aan de kant van de weg gezet door verkeersagenten.

Noodzakelijke autoverzekering

Zo’n wagen kopen is al duur op zich en je zou verwachten dat als je zo’n grote aankoop doet dat er alles aan wordt gedaan om elk onderdeel te verzekeren. Mocht je dan een keer betrokken zijn in een ongeluk, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Daarbij is het ook nog noodzakelijk om in Groot-Brittannië een autoverzekering te hebben. Als dit niet het geval is mag de politie je auto in beslag nemen. “De bestuurder kreeg de mogelijkheid om een ​​verzekering voor het voertuig te regelen, maar kon dit niet en daarom werd het voertuig in beslag genomen”, aldus een verklaring van de politie in Kent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pooyan Mokhtari (@pooyanmokhtari)

Onder de motorkap ligt dezelfde motor als die in de 720, maar deze een tikkeltje aangepast om nog meer power uit de 4,0-liter V8-turbomotor te halen. De Senna kan in slechts 2,8 seconden naar de 100 km/h accelereren en in 6,8 tellen zit ‘ie op de 200 km/h op weg richting de topsnelheid van 340 km/h, te danken aan de 789 pk (588 Kw) en Nm koppel van 800.

Eigenaar van deze gouden McLaren Senna

De eigenaar van deze wagen is van Iraanse social media-bekendheid genaamd Pooyan Mokhtari. Hij was dus ook de flapdrol die zijn peperdure McLaren niet verzekerd had. De influencer met ruim 6 miljoen volgers schijnt veel meer dure wagens. Zo zou hij de sleutels hebben van een Lamborghini Urus, een Lamborghini Aventador en een Rolls-Royce Cullinan 2021. Je zou kunnen stellen dat de Iraniër het goed voor elkaar heeft. Alleen wordt het wel tijd om de wagens te gaan verzekeren, mocht hij dat nog niet hebben gedaan.

“De politie kon niet geloven dat ze een auto ter waarde van zeven cijfers in beslag hadden genomen die niet verzekerd was op de weg. De eigenaar zou niet gedekt zijn als hij het had afgeschreven. De McLaren zou fysiek niet op een bergingswagen passen zonder duizenden ponden schade aan het onderstel te veroorzaken. Agenten reden met de auto naar een plaatselijk terrein voordat ze naar een bergingsbedrijf gingen, waar de auto meer dan een week heeft gestaan ​​voordat hij uiteindelijk werd opgehaald”, meldt krant The Sun

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pooyan Mokhtari (@pooyanmokhtari)

Echt lang is hij de wagen dus niet kwijtgeraakt, maar hij had het wel gehad met het gedoe in Londen. Dus liet hij na de inbeslagname een transporteur langskomen die de wagen meenam richting de stad van de liefde om daar de show te stelen – te zien op de foto hierboven.