Het Nederlandse Feadship heeft allerlei indrukwekkende projecten in de pijplijn, dat we bijna vergeten wat voor schepen ze in het verleden allemaal hebben afgeleverd. Sinds de oprichting in 1949 heeft de werf uit Makkum meer dan 250 jachten afgeleverd, variërend van 40 tot 160 meter.

Paviljoentjalk De Vrouwe Christina

En zo ook de De Vrouwe Christina (DVC). Op de website van Feadship valt te lezen dat de werf eind jaren ’50 nogal verbaasd was toen een bestelling binnenkwam van een Amerikaan (een geneeskundige genaamd Crawford Failey) die graag een paviljoentjalk, een van de meest traditionele van alle Nederlandse ontwerpen, wilde laten bouwen.

De Vrouwe Christina

De sloep werd gelanceerd in september van 1957 en arriveerde vervolgens in januari van 1958 in New York. In de volgende jaren zou het schip onder meer de waterwegen van de Bahama’s verkennen, terwijl een andere eigenaar onder toezicht van een Engelse kapitein maar liefst zes keer met haar over de Atlantische Oceaan vaarde.

Onderdeel van de Feadship Heritage Fleet

Het biedt niet enkel een uitstekende stamboom, maar is ook een officieel lid van de Feadship Heritage Fleet. Ze is uitgerust met drie goed luxe hutten, bestaande uit een grote mastersuite achterin en twee tweepersoonshutten voor de gasten aan de voorzijde.

Haar interieur is modern en voorzien van gelakt Birdseye esdoorn met aangepaste details. Met allerlei artistieke kenmerken, een unieke stijl en moderne uitrustingen valt het op in welke haven ze ook maar aanmeert.

“De Feadship Paviljoentjalk is werkelijk een uniek schip vol stamboom en geschiedenis die mede verantwoordelijk is voor het bestaan ​​van Feadship vandaag”, volgens jachtmakelaar Hans Visser.

Het was het 37e schip dat de werf ooit te water liet en dankzij uitgebreide refits in 2002 en 2017 (en een toegewijd onderhoudsrecord), wordt het schip van 28 meter in lengte nu in onberispelijke staat te koop aangeboden. Met korting. Voor ‘slechts’ € 1.750.000 ben jij al de eigenaar van dit stuk varend geschiedenis.