Horlogekenners zijn er in alle soorten en maten, maar zelden zijn ze zo extravagant als Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches. Los van dat hij alles in zich heeft om te zorgen voor een vermakelijke video, weet hij dus het een en ander over uurwerken – en dat is nog zacht uitgedrukt.

Rolex GMT Master van Cristiano Ronaldo

Wij als maatschappij willen altijd de overtreffende trap weten. Het duurste, het beste, het mooiste en ga zo maar door. Maar onze lezer houden zich voornamelijk bezig met dat eerste. Volgens Lijfering is de Rolex GMT Master van de Portugese profvoetballer Cristiano Ronaldo het duurste horloge op aarde.

Gezien de hoeveelheid aan bling-bling komt dit echter ook niet geheel als verassing. Functionaliteit is bijzaak in dit geval.  Volgens Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches is het een zeldzaam model dat slechts in een periode van 10 jaar werd gemaakt.

Met een geschatte waarde van € 450.000 is het het duurste Rolex horloge, afgaande op de nieuwprijs, volgens hem. Op veilingen worden horloges namelijk voor soms wel voor het tienvoudige afgehamerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Bugatti Chiron Tourbillon Baguette

Daarnaast is de Manchester United-speler tevens de eigenaar van een gepersonaliseerd Bugatti Chiron Tourbillon Baguette van zijn partner Jacob & Co. Het uurwerk is voorzien 232 witte baguette-diamanten en 109 zwarte saffieren voor in totaal 21 karaat edelstenen. De waarde van het horloge is onbekend, maar ga maar van enkele miljoenen uit.

Ronaldo geeft zijn stijl graag door aan zijn nakomelingen en gaf zijn zoon een glimmende Rolex GMT-Master II cadeau.