Khaby Lame is een Italiaans-Senegalese jongen die zijn baan verloor in het begin van 2020. Bijna twee jaar later, op zijn 21e, verdient hij met zijn ruim 180 miljoen volgers op TikTok en 57,6 miljoen op Instagram, bedragen waar het overschot van zijn leeftijdsgenoten enkel en alleen van kunnen dromen.

Miljonair van iets wat iedereen kan doen

De vraag die meteen gesteld word is ongetwijfeld ‘hoe is deze jongen zo rijk geworden? En ‘hoe heeft hij zoveel volgers bij elkaar gekregen in zo’n korte tijd?’ Nou dat is een heel simpel antwoord. Hij maakt de meeste simpele content op TikTok en verdient daar tonnen views, geld en volgers mee. In maart 2020 plaatste hij zijn eerste filmpje en de rest is geschiedenis.

Khaby Lame werd op op 9 maart 2000 geboren in Senegal. Als baby verhuisde hij met zijn gezin naar Italië en is hij woonachtig in Turijn. Ondanks dat hij het overgrote van zijn leven in Italië heeft gewoond, vertelde hij de New York Times dat hij geen Italiaans paspoort heeft, dus technisch gezien is hij Senegalese nationaliteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khaby Lame (@khaby00)

Lame werd in 2020 ontslagen uit de fabriek waarin hij werkte waarna de 21-jarige TikTok-video’s begon te maken om zichzelf te vermaken. Zijn sarcastische gezichtsuitdrukkingen, in samengang met zijn handgebaren, slaagden erin een fortuin van miljoenen dollars en volgers voor zichzelf te bewerkstelligen.

Samenwerkingen met A-listers

TikTok-gebruikers drukten massaal op de like-knop en binnen no time werd die beweging in combinatie met het gezicht wat hij daarbij trok razend populair. Mensen gingen hem nadoen en elk filmpje wat hij in die context plaatste haalde bizarre aantal views.

Volgens Techiegamers hebben deze video’s een hoop interesse gewekt van grote bedrijven die hem bakken met geld betaalde om met die bedrijven samen te werken. Hij zou volgens hen gemakkelijk over de 200.000 per maand maken.

Nu werkt hij samen met topatleten als Formule 1-coureur Carlos Sainz en de Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimovic. Sterker nog: PSG-vedette Kylian Mbappé heeft zijn ‘signature move’ na gedaan toen hij scoorde en gaf vervolgens ook nog eens zijn gedragen shirt bij een wedstrijd waar Lame te gast was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Khaby Lame (@khaby00)

Wat is het vermogen van Khaby Lame?

Ondertussen is Khaby Lame het wel echt aan het uitmelken, dus het is nog maar de vraag hoe lang het blijft aanhouden. Het kan immers zomaar klaar met je zijn op het hedendaagse internet. Desalniettemin timmert hij hard aan de weg als ‘millennial-sensatie’.

Business Insider schat het vermogen van de social media-ster op $ 2 miljoen. Ook vermeldden zij dat hij bijna $ 50.000 in rekening brengt per promotievideo op TikTok. Tel uit je winst.