De wolken verdwijnen, het kwik gaat omhoog en de kledingkast is weer toe aan een metamorfose. Dat kan maar een ding betekenen: de lente en zomer staan voor de deur. In deze twee seizoenen ben je ongetwijfeld vaker buiten te vinden dan in alle anderen. Daarom wil je je stijl vast goed op orde hebben. Anders wordt iedere ochtend nog stressvoller door een juiste outfit samen te stellen.

2022 dameslooks voor een stijlvolle lente en zomer

Na een vermoeiende periode vol lockdownregels enzovoorts kan je weer helemaal losgaan qua kleding. Blijf vooral bij jezelf, maar wat inspiratie kan nooit kwaad, nietwaar? Om te zorgen dat je op en top die deur uitgaat, ben je hier aan het juiste adres voor stijlvolle damesmode voor je nieuwe look. Let’s begin.

1. Trenchcoat

De trenchcoat is een van de klassiekers voor zowel in de lente als op zomeravonden. Dit kledingstuk is ieder jaar weer een must. Er zijn weinig outfits waar je deze jas niet overheen kan dragen of mee kan combineren, dus zorg er voor dat je er minimaal één in huis hebt. Daarbij is het écht een tijdloos item, waardoor je er lang plezier van hebt.

2. Laarzen

Het is maar net naar welk gewenst resultaat je op zoek bent, want op het gebied van laarzen kan je vele kanten op. Denk aan kniehoge laarzen van suède of aan cowboylaarzen voor een iets extravagantere uitstraling. Kortom: niet alleen de blokhakken of de chunky chelsea boots maken een comeback, ook de trend van cowboylaarzen ga je dit seizoen veel terugzien.

2. Pakken voor vrouwen

Nope, pakken zijn niet alleen besteed aan het mannelijke geslacht. Terwijl het een decennia geleden vrijwel ongehoord was, gaan steeds meer vrouwen voor een net pak. Het symboliseert de opkomst van de carrièrevrouw en wanneer juist gestyld is ziet het er nog altijd vrouwelijk uit. Of niet, maar wie zegt dat dat moet? Ga voor felgekleurde pakken of iets subtieler in het marineblauw of pikzwart.

4. Oversized kleding

Ook dit was tot voor kort niet veelvoorkomend, terwijl het juist zó comfortabel is. Niemand zal er tegenwoordig meer raar van opkijken als je bijvoorbeeld de trui van je vriend steelt of het leren jack van je pa. Deze trend is op haast alle fronten toe te passen: van pantalons tot truien en van bloesjes tot (trainings)pakken.

5. tube en cropped top

Een blote buik en slecht weer zijn geen match made in heaven, dus helemaal kun je deze niet altijd van je kledingrek aftrekken, maar zodra het kan loop je er modieus bij. Gooi er een spijkerjas, blazer of coach jacket overheen en je gaat helemaal mee met de mode. Ook flared jeans of een rok passen goed bij zowel de tube als de cropped top.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝔛 (@xeniaadonts)

6. Leer!

We benoemden het hierboven al in het kort, maar leer is ook nog altijd een go to materiaal. Voornamelijk de (nep)leren jurken en leren broeken zijn weer helemaal hip in de lente en zomer. Enig om een stoer leren jurkje, rok of broek te combineren met een wollen trui om een vrouwelijk accent toe te voegen.