Johnny Depp is niet de enige A-lister die een privé-eiland in de Bahama’s heeft. Collega-acteur Nicolas Cage heeft er namelijk ook een, genaamd Leaf Cay. Wat het grootste verschil is tussen de twee, is dat op die van Cage geen huizen staan, waardoor de 12 hectare voornamelijk bestaat uit bossen, stranden en modderpoelen.

Leaf Cay van Nicolas Cage

In zijn hoogtijdagen had Nicolas Cage maar liefst 15 vastgoed eigendommen verspreidt over met name de Verenigde Staten, waaronder een villa in zijn geboortestaat Californië, maar hij bezat of bezit ook twee Europese kastelen, een in Duitsland en een in het VK, ter waarde van respectievelijk € 9,5 miljoen en € 2,2 miljoen. Voor uiteenlopende reden zijn de meeste daarvan verkocht, maar Leaf Cay  is nog steeds in zijn bezit.

Nicolas Cage

De Academy Award- en Oscar-winnaar kocht het door water omgegeven landstuk in 2006 voor in totaal $ 3 miljoen. Wat Cage met het eiland van plan was, is onduidelijk, aangezien er na de koop ervan weinig tot niets mee is gebeurd. En dat zal niet veranderen, want het wordt via Private Islands Online (PIO) verkocht.

Cage koop overigens wel vaker opmerkelijke objecten zonder duidelijke doeleindes. Zo heeft de 58-jarige ooit een dinosaurusschedel gekocht voor € 276.000, bezat hij ooit negen Rolls Royces en een Gulfstream-jet én heeft hij iets met exotische dieren: zijn huis staat naar verluidt vol rashonden, zeldzame vogels, hagedissen en twee albino King Cobra’s.

Bouwmogelijkheden op het privé-eiland

Leaf Cay ligt in het gebied van de Exuma Cays, bestaande uit zo’n 365 riffen en eilanden, en heeft drie prachtige stranden en een kleine vijver, maar is volgens PIO niet ontwikkeld. Wel is er een Environmental Impact Statement (EIS) aanwezig, waardoor er goedkeuringen is om van één vijver een “jachthaven te maken en om 5 huisjes met ondersteunende gebouwen te bouwen.”

Cage’s privé-eiland is op te pikken voor $ 7,5 miljoen via Private Islands Online.