Op 44 meter meter hoogte in Rotterdam bevindt zich een van de duurste penthouses van Nederland. Eén met een superster karakter, want naar verluidt is het pand ooit bewoond door niemand minder dan Madonna.

Drie penthouses ineen van Madonna

Het omvat de volledige topverdieping van het gebouw De Rotterdam, ontworpen door architect Rem Koolhaas. Het zijn drie samengevoegde penthouses met zes slaapkamers, evenveel badkamers en een spectaculair uitzicht over de havenstad – met name vanaf het riante buitenterras.

Het ligt pal tegenover de Erasmusbrug en beslaat in totaliteit circa 700 vierkante meter aan woonoppervlak. Ingewijden claimen dat Madonna een adres in Nederland koos, zodat ze de Rotterdamse topdanser Timor Steffens, haar voormalige, 30 jaar jongere minnaar, met enige regelmaat kon bezoeken.

XXXL Penthouse

In 2016 meldde Story voor het eerste over de vermeende aankoop van The Queen of Pop. Indertijd werden de drie appartementen ineen geschat op een waarde € 3 miljoen en zou het tegelijkertijd zowel het grootste als duurste penthouse van Nederland zijn geweest. Vanwege de combinatie werd het aangeduid als een ‘XXXL Penthouse’.

Geheimhoudingsplicht met de vorige eigenaar

De verkoop van het pand verloopt via Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate. Omdat er een geheimhoudingsplicht in stand is met de vorige eigenaar, mag en kan hij ook nu niets loslaten of Madonna daadwerkelijk de eigenaar was.

“Na de oplevering van woontoren De Rotterdam in 2014, kregen we de drie penthouses op de top van het gebouw maar niet verkocht”, vertelt De Ruiter aan het AD. “Toen hebben we er één penthouse van gemaakt en gehoopt op een grote internationale koper.”

De Ruiter hoopt op een Rotterdamse koper, maar verwacht mede vanwege de allure en de prijsklasse een internationale bieder. Zie hier de advertentie en kijk vooral even digitaal rond.