Al 68 jaar regeren de zonen van de stichter van Saoedi-Arabië, koning Abdulaziz bin Abdul Rahman al-Saud, het land. In 2017 werd Mohammed Bin Salman benoemd tot kroonprins en aangezien zijn vader lijdt aan alzheimer, heeft hij de leiding over het land. Salman kun je onder meer kennen als de koper van voetbalclub Newcastle United én als jachteigenaar.

Prince Abdulaziz was het grootste jacht dat in de 20e-eeuw werd gebouwd

De 36-jarige prins heeft naast het 133,9 meter lange jacht ‘Serene’ ook beschikking tot een jacht van 147 meter: Prince Abdulaziz. Deze boot werd in 1984 gebouwd en was daarmee enige poos het grootste jacht dat in de 20e eeuw werd gebouwd. In 2006 overstemde jacht Dubai (162 meter), in eigendom van de president van Dubai, Prince Abdulaziz in lengte.

Als een van de jachten van de Saoedische koninklijke familie wordt Prince Abdulaziz gebruikt voor zowel officiële zaken als voor vertier. Het oorspronkelijke interieur nam al 15 maanden in beslag en werd gebouwd voor wijlen koning Fahd van Saoedi-Arabië, die het jacht vernoemde zijn zoon noemde, maar momenteel is het in eigendom van heel de Saoedische koninklijke familie.

Prince Abdulaziz

Prince Abdullaziz werd op maat gebouwd door het Deense Helsingor Vaerft en is ontworpen door wijlen David Hicks, een Engelse binnenhuisarchitect en ontwerper die gebruik maakt van gedurfde kleuren, verlichting en een combinatie van moderne en klassieke kenmerken.

Johnny Depp

De thuishaven van het jacht is het Saoedi-Arabische Jeddah, maar je kan haar ook zomaar tegenkomen in Spanje, met name op Ibiza, of in de omgeving van Cannes, waar de koninklijke familie een zomerpaleis heeft staan. In 2016 werd de 58-jarige Johnny Depp, die momenteel verwikkelt zit een kille rechtszaak met zijn ex-vrouw Amber Heard, aan boord gespot van het enorme schip.