Het ligt er nogal kaal bij, maar dat betekent dat je het helemaal zelf vorm kan gaan geven. Het is uniek in z’n soort, want het is het enige overgebleven onbewoonde eiland, van 7,5 hectare aan ongerept grondgebied, in Curaçao en het enige waarop gebouwd mag worden.

Tropische eiland Isla di Yerba

Het tropische eiland, gedoopt tot Isla di Yerba, is maar liefst drie hectare groot en de kavel heeft een vergunning om op te bouwen. Denk aan je droomvilla, mocht je nog geld overhebben. Was de aankoop van het eiland zelf slechts een fluitje van een cent? Dan kan je er zelfs tien uit de grond stampen.

“Het Spaanse Water is zonder twijfel een van de mooiste locaties op Curaçao. Het wonen is hier luxueus en exclusief. In het azuurblauwe water ligt het drie hectare grote eiland Isla di Yerba.

Gezien al deze factoren is €8 miljoen lang geen gekke prijs. Toch moet er nog veel aan gebeuren om het woonbaar te maken. “Het is namelijk een bouwkavel. Dat je er mag bouwen maakt het uniek”, vertelt de makelaar, Alting, in 2018 tegen RTL. Hij noemt het zelfs “de meest exclusieve bouwlocatie van het hele Nederlandse Koninkrijk.”

Sla je slag

De exclusieve nabijgelegen gemeenschap van Jan Thiel is de thuisbasis van verschillende toonaangevende restaurants, evenals tal van strandclubs en resorts. “Bij het eiland behoort een kavel aan vaste wal gelegen, om parkeer gelegenheid te creëren en voor een aanlegsteiger.” Het eiland staat al enkele jaren te koop voor het bedrag van $8.800.000 (ofwel €7.978.000).