In 2021 ontkwam je haast niet meer aan crypto-nieuws, maar dat is nu wel anders. Zo goed als alle topmunten kelderden en handelaren zagen hun wallet bloeden. Daar is ’s werelds rijkste Bitcoin-handelaar geen uitzondering op. Het fortuin van deze anonieme, Amerikaanse handelaar bereikte in september 2021 z’n hoogtepunt van $ 19 miljard met 288.000 Bitcoins, meldt The Sun.

Rijkste Bitcoin-handelaar

De anonieme miljardair had eind maart nog zo’n 252.000 digitale munten in handen, ter waarde van $ 12 miljard, volgens BitInfoCharts. Sindsdien heeft hij dus ongeveer 35.000 Bitcoins van de hand gedaan. De koers daalde dermate hard dat hij naar verluidt in iets meer dan een maand circa $ 4 miljard verloor.

Bitcoin

Ook op langere termijn zijn de cijfers niet om naar thuis te schrijven. Een dag na de cryptocrash zag hij zijn digitale fortuin met $ 100 miljoen (£ 81 miljoen) slinken. Hoewel Bitcoin in november van 2021 z’n hoogtepunt van $ 69,000 bereikte, is daar op 10 mei 2022 minder dan de helft van over: $ 33.000. Toch zijn diverse investeerders in de veronderstelling dat Bitcoin in de toekomst de $ 100.000 grens zal gaan overschrijden.

Aanzienlijke koersdaling

Ondanks het risico dat daarmee gepaard gaat, is gebleken uit recent onderzoek van PR Newswire dat 53% van de Amerikanen denkt dat crypto ‘de toekomst van financiën’ zal zijn.

“Deze peiling laat zien hoe wijdverbreid crypto is geworden, terwijl het aangeeft hoe groot het binnenkort zal worden”, zegt Eli Ben-Sasson, mede-oprichter en president van StarkWare Industries, die opdracht gaf tot het onderzoek. “We zien dat vooral jonge Amerikanen, degenen die binnenkort de economie zullen vormgeven, zijn afgestemd op crypto. Het is een belangrijk inzicht dat ze in grote aantallen investeren, en de overweldigende overtuiging dat crypto ‘de toekomst’ zal zijn.”

Drie rijkste bekende Bitcoin-handelaars

Cryptovaluta wordt geprezen om het feit dat er anoniem gehandeld kan worden, maar toch zijn er enkele miljardairs waarvan we weten dat een gedeelte van hun omvangrijke vermogen bestaat uit de ‘moeder der coins’. Volgens Forbes bestaat de top-3 uit rijkste Bitcoin-handelaren uit de onderstaande drie namen.

3. Brian Armstrong, mede-oprichter Coinbase, met een geschat vermogen van $ 6,6 miljard.
2. Sam Bankman-Fried, oprichter FTX, met een geschat vermogen van $ 24 miljard.
1. Changpeng Zhao, oprichter Binance, met een geschat vermogen van $ 65 miljard.