De 80-jarige Michael Eisner, was van 1984 tot 2005 CEO van Walt Disney Co. en heeft gedurende zijn functie diverse landgoederen in het westen van de Verenigde Staten verzameld.

Voormalig Disney-CEO Michael Eisner in Malibu

Hij is momenteel eigenaar van de Britse League One-club Portsmouth Football Club, terwijl zijn landgoed aan de oceaan in Malibu één van zijn meest indrukwekkend bezitten is, met verscheidene faciliteiten die je alleen vindt bij een landgoed ter waarde van $ 225 miljoen.

Want voor zoveel moet dit landgoed verkocht gaan worden. Hoewel de vastgoedprijzen in Californië met de maand toenemen en records om de haverklap worden verbroken, kan het zo zijn dat dit huis de aller duurste verkochte villa in de op drie na grootste staat van de VS.

Eigenlijk heeft het meer weg van een complex dan een villa, want in totaal bestaat het landgoed uit vijf percelen, totaal circa 2323 m2, en negen afzonderlijke gebouwen die gedurende een tijdsbestek van tientallen jaren om werden gebouwd totdat alles uiteindelijk in 2020 werd voltooid.

Vanwege deze grootschalige samenvoeging, bevat het landgoed in totaal maar liefst 16 slaapkamers en 28 badkamers. En dat is nog exclusief de conciërgewoning met twee slaapkamers. Het hoofdverblijf is voorzien van een Mediterraanse strandstijl, gedomineerd door gewelfde plafonds met zichtbare balken, en vanwege de ligging op een klif aan het strand en de grote boogramen is er een panoramische uitzicht op de Stille Oceaan.

Voorzieningen waar je mond van openvalt

Het enige wat nog rest in dit verhaal is het benoemen van de reeks imposante voorzieningen. Zo is er een fitnessruimte, een zwembad en meest opmerkelijk: een bioscoop die via een ondergrondse tunnel is verbonden met het zwembad.

De makelaar, Kurt Rappaport van Westside Estate Agency, vertelt WSJ dat de prijs gerechtvaardigd is omdat het huis vandaag de dag bijna onmogelijk te herbouwen zou zijn vanwege de “schaal, locatie en toegang tot het strand.” Volgens hem verkoopt  Eisner het landgoed om ergens anders een ander project op te starten.

Nieuw verkooprecord

De woning in Malibu wordt aangeboden voor $ 225 miljoen door Westside Estate Agency. “Als de deal voor dat bedrag sluit, zal het huis het duurste zijn dat ooit in Californië is verkocht en een van de duurste ter wereld”, aldus WSJ. Momenteel is het record in handen van een ander huis in Malibu waar miljardair Marc Andreessen $ 177 miljoen op stuksloeg.