Wereldwijd is Elon Musk altijd onderdeel van het gesprek van de dag, maar na zijn pogingen om Twitter in handen te kregen, kreeg dat een nieuw niveau. Je zou haast vergeten dat hij nog de touwtjes in handen heeft bij aantal andere megabedrijven, waaronder uiteraard Starlink, SpaceX en Tesla.

Elon Musk nog steeds rijkste persoon ter wereld

In mei van dit jaar bereikte Musk, die momenteel wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, volgens de ranglijst van het zakenblad Forbes een vermogen van $ 300 miljard (€ 275 miljard). Hij was het eerste die deze barrière wist te doorbreken en werd door CNN beschreven als de rijkste man ooit, alhoewel dit door historici in twijfel wordt getrokken.

De 50-jarige Zuid-Afrikaan staat lonely at the top, maar zag recent wel $ 100 miljard, in twee maanden tijd, in rook opgaan doordat het aandeel van zijn autofabrikant Tesla koersverlies leed. Hij is met $ 193 miljard nog altijd met afstand de rijkste persoon op aarde, maar het gat tussen hem en Amazon-oprichter Jeff Bezos ($ 128 miljard) en LVMH-CEO Bernard Arnault ($ 125 miljard) wordt hiermee wel steeds kleiner. Maar ach, het is geen wedstrijd toch?

Di is niet de eerste keer dat Musk financieel leed te verduren krijgt. In maart, op dezelfde dag dat hij een belang in Twitter kocht, kroop zijn rijkdom ook al eventjes tot onder de $ 200 miljard, maar door een sterk herstel op de aandelenmarkten schoot zijn vermogen in sneltreinvaart weer richting de $ 300 miljard.

Overname Twitter gepauzeerd

Hoewel Twitter en Musk al een akkoord hebben bereikt omtrent de overname, is de deal kortgeleden in de wacht gezet, omdat de Zuid-Afrikaan meer duidelijkheid wil over de nepaccounts op de Twitter. Vanwege de onzekerheid van de deal en de toekomst van het social-mediaplatform, is ook het aandeel van Twitter behoorlijk in waarde gedaald.