Dit illustere penthouse, genaamd The Box, in Rotterdam maakt onderdeel uit van het Bay House-project, waar het het ‘extravagante middelpunt vormt’ in het Rotterdamse Rijnhaven District, waar kosten nog moeite voor zijn gespaard. Het penthouse is verdeeld over drie verdiepingen, de 5e tot de 8e, en beslaat in totaal 1.000 m².

Luxe penthouse in Rotterdam: The Box

De term penthouse wordt niet alleen gerechtvaardigd door de hoeveelheid aan ruimte, maar ook door kenmerken als plafonds tot wel 12 meter hoog, het aquarium in het kookeiland en de spiraaltrap.

The Box is te bereiken middels een privé-lift die opstijgt vanuit de parkeergarage, waar de koper minimaal 3 parkeerplaatsen tot zijn beschikking krijgt. U stapt vervolgens binnen in een open ruimte vol zachte kleuren en designmeubels. Kijk alleen al naar het uniek zwembad en de opvallende open haard en tornado van lampen in de living – vanwaar een pittoreske uitzicht is op de havenstad.

De beelden op de website van de makelaar en in dit artikel zijn slecht ter inspiratie. Want “The Box is volledig naar eigen wens in te delen. Ter illustratie laten wij met dit ontwerp van interieur designer Robert Kolenik hier een van de vele mogelijkheden zien.”

Duurste huizen in Nederland

De bouw van het luxe appartement ging in 2018 van start en staat al enige tijd te koop bij Christie’s International Real Estate. Ook al is de prijs op aanvraag, kunnen we ervan uitgaan dat één van de duurste huizen in Nederland is. Na 5 jaar werd in 2021 het duurste huis van Funda eindelijk verkocht, een landhuis in Aerdenhout, maar andere panden staan momenteel te koop voor een vergelijkbare prijs. Zo hebben we nog een luxe paleis aan de Vinkeveense Plassen (te koop voor €17.500.000) en een villa in Bosch en Duin (te koop voor € 18.000.000), waar we een Pure Luxe-video van maakte.