Geen enkele speler in de 101-jarige geschiedenis van de NFL heeft zoveel kampioenschappen op zijn naam staan als quarterback Brady — die het record heeft met zeven. Brady heeft ook vijf Super Bowl MVP’s – de meeste in de geschiedenis van de NFL – naast het bezit van talloze competitierecords, waarmee hij zichzelf als de beste aller tijden bevestigt.

Als NFL- analist gaat Brady meer verdienen dan ooit tevoren.

De aanvaller van de Tampa Bay Buccaneers kondigde in februari, na een krankzinnig succesvolle carrière van meer dan twintig jaar, zijn afscheid aan. Van 2000 tot 2019 speelde hij bij de New England Patriots, maar in 2020voegde hij zich bij de gelederen van Tampa Bay Buckaneers, waarmee hij 2021 de Super Bowl binnensleepte. Dat besloot hij te vieren op een Nederlandse, lichtblauwe Wajer 55S.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Brady (@tombrady)

Echter werd het na zes weken na de aankondiging dat hij zou gaan stoppen duidelijk dat Brady ook komend seizoen een gooi gaat doen naar zijn 8e Super Bowl-titel. Als 44-jarige kan hij hoe dan ook terugkijken op een prachtige carrière in de winstgevende professionele sportcompetitie in de Verenigde Staten, met een omzet van $ 12,2 miljard, volgens Statista.

Miljoenencontract bij Fox Sports

Maar het is nog geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten. Fox Sports heeft aangekondigd dat Tom Brady aan de slag gaat als NFL-analist. Met zijn kennis van het spel gaat hij verslag doen van de wedstrijden en de 32 teams. En dat doet hij niet voor een mager zakcentje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NFL on FOX (@nflonfox)

De Amerikaan heeft namelijk een krabbeltje gezet onder een 10-jarig contract, wat hem in totaal $ 375 miljoen gaat opleveren: een jaarsalaris van $37,5 miljoen. Bizarre cijfers, helemaal wanneer je het vergelijkt met het geld dat hij heeft verdiend in de NFL, de competitie van het hoogste niveau American Football. Als topsporter verdiende hij tot dusver ‘maar’ $ 333 miljoen.