Venetië ligt in het noordwesten van Italië en is rijk aan talloze bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants en koffiebars. Niet voor niets is de stad een enorme toeristentrekpleister, terwijl het er niet bepaald goedkoop is. Uiteraard is het leven in het historische centrum het duurste en laat dit karakteristieke appartement zich nou net daar bevinden.

Appartement in Venetië

Het appartement ligt vlakbij Canal Grande, op steenworp afstand van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals het San Marcoplein en de diverse iconische grachten van de stad.

Uitzicht Italië

Echter gaat het niet om een, maar om twee aparte appartementen, die met de juiste vergunning gecombineerd kunnen worden tot  een karakteristieke Italiaanse residentie. De makelaar suggereert dat de een als (vakantie)huis kan dienen, terwijl de ander dienst kan doen als privé gastenverblijf.

Venetië

Het hoofdverblijf beslaat 430 m2 en heeft 4 slaapkamers en 4 volledige en een halve badkamer, terwijl het mogelijke gastenverblijf 3 slaapkamers en drie en een halve badkamer heeft.

Hoofdwoning beslaat twee verdiepingen met dakterras

De hoofdwoning beslaat twee verdiepingen en beschikt over een dakterras met panoramisch uitzicht. “Zak weg in de ruimte en rust van de eigenaarssuite en geniet van uw eigen betoverende uitzicht op de grachten.”

Het interieur kunnen we zonder twijfel rustiek noemen vanwege de historische balkenplafonds, terrazzo tegelvloeren en het oude hardhout. Maar ook de open haard en de stenen kunstwerken op sommige muren geven het pand een antieke uitstraling.

Momenteel worden de twee panden genoteerd op € 2,9 miljoen en het bieden kan op 9 juni losbarsten op de website van Concierge Auctions. Oh, en de bieder wordt geacht een aanbetaling te doen van $ 100.000 alvorens de deal wordt afgerond. Succes!

Venetië