Gordon Ramsay is onmiskenbaar een van ’s werelds meest erkende en succesvolle chef-koks. Met een vermogen van £ 157 miljoen (€ 187 miljoen), volgens The Sun, kan hij de rest van zijn bestaan zorgeloos kokkerellen.

Gordon Ramsay als chef-kok

Hoewel de nu zo succesvolle chef in eerste instantie een voetbalcarrière ambieerde, besloot hij in 1966 onder Marco Pierre White en Albert Roux te werken. Vervolgens opende de geboren Schot in 1998 zijn eigen eerste locatie in Chelsea waar hij uiteindelijk drie Michelin-sterren mee zou verdienen.

Uiteindelijk vertaalde dit succes zich in een tv-loopbaan, want zijn pit, ongezouten mening en kookkunsten vormen dé formule voor een goedlopende tv-show. Het begon met de docu Boiling Point in 1998, maar sindsdien kent iedereen hem als hét gezicht van onder meer Hell’s Kitchen en Kitchen Nightmares.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gordon Ramsay (@gordongram)

Rechtszaak tussen Ramsay en zijn voormalig zakenpartner

Onderweg heeft Ramsay samengewerkt met meerdere personen, zoals ook zijn voormalige zakenpartner Rowen Seibel. Seibel besloot Ramsay in 2014 aan te klagen omdat Ramsay volgens hem The Fat Cow in Los Angeles, een restaurant die de twee in 2012 samen opende, opzettelijk had verzaakt om verder uit te bouwen.

De rechter stelde echter het team van Ramsay in het gelijk en oordeelde dat Seibel een schadevergoeding plus de advocatenkosten van in totaal € 4 miljoen moet overmaken. Volgens zijn vrienden waren het “acht lange en stressvolle jaren, maar Gordon voelt zich gesterkt door de uitspraak van de rechter.”

“Seibel heeft alleen maar aan zichzelf gedacht en geprobeerd te profiteren van de merknaam die Ramsay al die jaren zorgvuldig heeft opgebouwd. Hij was een zeer slechte manager, oneerlijk, incapabel en loog over alles dat vast en los zat. Wij hadden geen andere uitspraak dan deze verwacht’’, aldus de advocaten de chef-kok.

Het verhaal kan echter nog een staartje krijgen, want juridische team van Seibel heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.