Iedereen weet dat eten en drinken op festivals en in clubs aanzienlijk duurder is dan in bijvoorbeeld de supermarkt. Logisch, maar soms wordt er bijna het vierdubbele voor een simpele alcoholische versnapering gevraagd. Pas dus op met die muntjes. Een 20-koppige vriendengroep zal hun bezoek aan EDC (Electric Daisy Carnaval) in Las Vegas niet snel vergeten – of juist wel.

Festival EDC Las Vegas

EDC wordt jaarlijks gehouden in Las Vegas en is het grootste elektronische dancefestival in Noord-Amerika. Nederlanders als Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack en Yellow Claw hebben hier allemaal al gestaan en het driedaagse festival trekt gemiddeld zo’n 400.000 bezoekers.

In de editie van 2022 was een vriendengroep van 20 man ook van de partij. Een VIP-ticket kost al minimaal € 899, maar dat is slechts wisselgeld in vergelijking met het totale bedrag dat zij op het festival uit hebben gegeven.

Voordat we het totale bedrag verloochen, volgen hieronder drie van de hoogste kostenposten.

  1. 28 flessen Clase Azul Reposado tequila voor in totaal $ 52 duizend
  2. 10 flessen Ace of Spades Brut voor in totaal $ 23 duizend
  3. 2 1,5 liter flessen Ace of Spades rosé voor in totaal $ 15 duizend

In totaal hebben ze de festivalkas gespekt met een duizelingwekkende $ 168.000, $ 167,764 op precies te zijn. Ofwel $ 8.400 per persoon. Het is lastig om de legitimiteit ervan te achterhalen, want er gaat momenteel ook een bonnetje rond met een rekening van maar liefst $ 300.000 op hetzelfde festival. Maar goed, het is mogelijk.

Zie hieronder de foto van het bonnetje die nu viraal gaat.

Las Vegas