Eind april maakte de Staatsloterij bekend al wekenlang te zoeken naar de winnaar van maar liefst € 12,8 miljoen. De koper van zo’n lot blijft anoniem, waardoor de zoektocht stroef verliep. Ondertussen heeft de gelukkige winnaar zich echter gemeld bij de Primera Sandra in het Zuid-Hollandse Bleiswijk, waar het lot over de toonbank ging.

Winnaar van EuroMillions jackpot

In het Verenigd-Koninkrijk doet een soortgelijk scenario zich voor, alleen daar staat er nog meer geld op het spel. Een anoniem persoon heeft namelijk het winnende lot van van EuroMillions, een Europese lottotrekking, in handen die ingeruild kan worden voor maar liefst € 215 miljoen, € 215.840.341 om precies te zijn.

De vijf cijfers en de twee sterren waren correct geraden, goed voor de jackpot. Maar deze geluksvogel heet zich tot dusver net bekendgemaakt. Net zoals bij de Nederlandse loterijen heeft de Britse lotterij mensen gevraagd om nog eens een dubbele blik te werpen op hun lot.

Jackpot

“Check je loterijbiljet als je meegespeeld hebt”, klinkt het bij Camelot Group – die de Britse Nationale Loterij exploiteert. “En bel ons als je denkt dat je de gelukkige winnaar bent.”

Grootste winst in Verenigd Koninkrijk

Het bedrag laat zich kenmerken als de opeen na grootste jackpot van EuroMillions. De grootste bedroeg € 220 miljoen en viel op 15 oktober vorig jaar. Volgens de Camelot Group is het echter wel de grootste winst in de historie van het VK. “Wat een geweldige avond voor een Britse tickethouder die de ongelooflijke £ 184 miljoen EuroMillions-jackpot heeft gewonnen – ze zijn de grootste Britse winnaar van de Nationale Loterij ooit geworden.”